logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lenovo ThinkPad SL500 - jak założyć hasło w biosie?

mesjasz888 23 Lis 2009 21:06 4690 7
REKLAMA
  • #1 7300235
    mesjasz888
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    Witam
    Proszę o pomoc w założeniu hasła przy starcie systemu w laptopie lenovo SL 500.
    Wiem, że ten temat jest dosyć często wałkowany na różnych forach, ale nie mogłem się nic dowiedzieć na temat ustawień w moim biosie a z angielskiego jestem noga.

Poniżej załączone screeny
    ( Zaznaczam, że pierwszy raz piszę temat na forum - nigdy w tym nie brałem udziału więc jeśli coś zamieściłem nie w tym iejscu gdzie trzeba to proszę o rozwagę ;)

Zdjęcia dodajemy za pomocą przycisku "Dodaj obrazek" - popraw. mat_ed
    Załączniki:
    • Lenovo ThinkPad SL500 - jak założyć hasło w biosie? 8.jpg (87.74 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Lenovo ThinkPad SL500 - jak założyć hasło w biosie? 7.jpg (91.08 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Lenovo ThinkPad SL500 - jak założyć hasło w biosie? 6.jpg (92.3 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Lenovo ThinkPad SL500 - jak założyć hasło w biosie? 5.jpg (90.38 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Lenovo ThinkPad SL500 - jak założyć hasło w biosie? 4.jpg (89.7 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Lenovo ThinkPad SL500 - jak założyć hasło w biosie? 3.jpg (91.32 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Lenovo ThinkPad SL500 - jak założyć hasło w biosie? 2.jpg (95.14 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Lenovo ThinkPad SL500 - jak założyć hasło w biosie? 1.jpg (92.3 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 7300555
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 7300956
    mesjasz888
    Poziom 12  
    No niestety wpisałem hasła w tej opcji i fakt hasło się ustawia ale tylko pod bios jednak system dalej startuje - to musi być jakieś inne ustawienie.
  • #4 7300979
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 7301082
    mesjasz888
    Poziom 12  
    Zmieniłem - i bez zmian hasło na bios-a mam ale system dalej się ładuje - już nie wiem w czym problem. Może to jedno z ustawień hard disk security?? Nie chce zabardzo mieszać w hasłach bo - boje się że coś namieszam i lapek wyląduje w servisie - dlatego wole się upewnić i poradzić, które ustawienie po co jest i jak ustawić to hasełko na start systemu a muszę to mieć ustawione, dlatego za pomoc będę wdzięczny.
  • REKLAMA
  • #6 7301099
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #7 7301102
    mesjasz888
    Poziom 12  
    dokładnie mam ustawione obydwa hasła teraz - system caly czas mi jednak startuje bez prośby o podanie hasła.
  • #8 7324532
    mesjasz888
    Poziom 12  
    Ogólnie już działa - jak uruchamiałem lampka to nie prosił o hasło jak odpaliłem na drugi dzień to już prosił o hasło więc wszystko ok dzięki za pomoc

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukiwał pomocy w ustawieniu hasła przy starcie systemu w laptopie Lenovo ThinkPad SL500. W odpowiedziach zasugerowano, aby w BIOSie ustawić opcję Power-On Password oraz włączyć BIOS password at unattended boot. Po początkowych problemach z brakiem prośby o hasło przy uruchamianiu, użytkownik ostatecznie potwierdził, że hasło działa poprawnie po ponownym uruchomieniu laptopa.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA