Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Lenovo ThinkPad SL500 - jak założyć hasło w biosie?

23 Lis 2009 21:06 4354 7
  • Poziom 12  
    Witam
    Proszę o pomoc w założeniu hasła przy starcie systemu w laptopie lenovo SL 500.
    Wiem, że ten temat jest dosyć często wałkowany na różnych forach, ale nie mogłem się nic dowiedzieć na temat ustawień w moim biosie a z angielskiego jestem noga.

    Poniżej załączone screeny
    ( Zaznaczam, że pierwszy raz piszę temat na forum - nigdy w tym nie brałem udziału więc jeśli coś zamieściłem nie w tym iejscu gdzie trzeba to proszę o rozwagę ;)

    Zdjęcia dodajemy za pomocą przycisku "Dodaj obrazek" - popraw. mat_ed
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 12  
    No niestety wpisałem hasła w tej opcji i fakt hasło się ustawia ale tylko pod bios jednak system dalej startuje - to musi być jakieś inne ustawienie.
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 12  
    Zmieniłem - i bez zmian hasło na bios-a mam ale system dalej się ładuje - już nie wiem w czym problem. Może to jedno z ustawień hard disk security?? Nie chce zabardzo mieszać w hasłach bo - boje się że coś namieszam i lapek wyląduje w servisie - dlatego wole się upewnić i poradzić, które ustawienie po co jest i jak ustawić to hasełko na start systemu a muszę to mieć ustawione, dlatego za pomoc będę wdzięczny.
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 12  
    dokładnie mam ustawione obydwa hasła teraz - system caly czas mi jednak startuje bez prośby o podanie hasła.
  • Poziom 12  
    Ogólnie już działa - jak uruchamiałem lampka to nie prosił o hasło jak odpaliłem na drugi dzień to już prosił o hasło więc wszystko ok dzięki za pomoc