Mam kamerę canon mv700,do tej pory dawałem do przegrywania na dvd firmie ale coś mnie podkusiło by robić to we własnym zakresie.Kupiłem kartę Fire Wire bo w moim laptopie nie ma wejścia by połączyć kamerę bezpośrednio uruchomiłem program windows mowie maker dałem odtwarzanie w kamerze i nic się nie dzieje,nagrany film idzie bo widać w wizjerze a w kompie cisza,nie widzi kamery.Mam pytanie czy w kamerze trzeba uruchomić jakiś system wysyłania sygnału z dv,czy to może jest problem w laptopie bo tylko wszystko podłączyłem bez wgrywania jakichś oprogramowań czy sterowników.Już się noszę z zamiarem oddania tej karty FireWire bo kosztowała 140zł w Media Markt a za tą kwotę to firma przegra mi kupę filmów,tylko kłopot z tymi co są igraszki z żoną bo nie chcę się później oglądać w internecie.Może któryś z kolegów ma doświadczenie w przegrywaniu filmów na kompa?Cenna będzie każda wskazówka.Może ktoś jest z okolic Rzeszowa to by mi bezpośrednio pomógł ustalić czy wina leży po stronie kamery czy reszty?Pozdrawiam Mirek