logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć pętlę induktofoniczną mono do miniwieży stereo?

sdfgerrtefrg 25 Lis 2009 00:13 1529 1
REKLAMA
  • #1 7305412
    sdfgerrtefrg
    Poziom 10  
    Ocena: 11
    Witam,

Mam taki problem, słabo słyszę i muszę zmiksować audio z aparatem słuchowym.
    Jest miniwieża standardowo z wyjściem na 2 głośniki, muszę do tego podpiąć pętlę induktofoniczną (która jest mono), żeby mi te 2 kanały z głośników połączone puścić przez pętlę do aparatu słuchowego, a z głośników żeby było normalnie stereo.

Jeśli pętlę po prostu podłączę do wyjścia głośnikowego to będę na niej miał tylko jeden kanał, jak podłączę do obu to na głośnikach będę miał mono.

Mam nadzieję że da się coś poradzić bez jakiś większych inwestycji, bo z renty wzmacniacza nie kupię.
    Będę wdzięczny za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 7305521
    SaraniS
    Poziom 26  
    Ocena: 26
    Witam
    Nie wiem, czy kombinuję w dobrą stronę, ale kiedyś zastanawiałem się nad tym, chcąc się wyposażyć w słuchawki "bez kabla" do odsłuchu nocnego (niekoniecznie stereo).
    Otóż ja wymyśliłem wykonanie 2 pętli, dla każdego wyjścia głośnikowego osobnej. W końcu "nadają" one na tym samym pasmie, więc powinieneś odebrać je obie.
    Jednak nie sprawdziłem w praktyce mojego pomysłu, bo jakoś odszedłem od tej konstrukcji (na rzecz nienajgorszych słuchawek, choć kablowych).
    Pozdrawiam
REKLAMA