logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lodówka Polar CZ2352 - zanik wyświetlacza i problemy z zamrażarką, naprawa czy nowa?

marioostry 27 Lis 2009 10:40 1480 1
REKLAMA
  • #1 7314463
    marioostry
    Poziom 10  
    Witam szanownych forumowiczów i mam zarazem do Was jako specjalistów tej dziedziny pytanko. Mianowicie posiadam lodóweczkę Polar CZ2352 z elektronicznym wyświetlaczem temperatury zamrażarki oraz chłodziarki. Problem polega na tym ,że nie wiadomo czemu zanika wyświetlenie pokazywanej temperatury i wtedy chłodziarka pracuje normalnie a zamrażarka przestaje całkowicie działać lub też jak dzisiaj zaobserwowałem , że w komorze chłodziarki temperatura jest niższa niż zazwyczaj , poza tym czuję , że temperatura z tyłu za lodówką jest większa na plusie i czuć wydobywające się ciepło. Posiada ona dwa agregaty , które są ciepłe. Lodówka ma ok. 14 lat a moje pytanko jest następujące: czy warto bawić się w naprawę tej lodówki , czy kupić nową ???
    Proszę też wypowiedzieć się na temat lodówek Gorenije - niestety tylko taka spełnia moje wymogi odnośnie wysokości - 146 cm.
    Szukam osoby z Trójmiasta , która ewentualnie podejmie się naprawy.
  • REKLAMA
  • #2 7314619
    zetfa
    Poziom 20  
    Ocena: 116
    Wygląda to na pogorszenie styków na płytce elektroniki,a szczególnie na wejściu czujnika temperatury.Naprawa nie powinna być szczególnie skomplikowana,lecz lepiej gdy weźmie się za to specjalista.Pozdrawiam.
REKLAMA