logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6310i - jak naprawić urwane gniazdo anteny zewnętrznej?

29 Lis 2009 16:26 4717 8
REKLAMA
  • #1 7323694
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 7323765
    pinkuser
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Witaj.
    Miałem to samo i za nic w świecie nie mogłem tego naprawić, zbyt małe to wszystko. Takie cuda robią tylko roboty, albo jakieś azjatyckie dzieci za miskę ryżu. Trzeba chyba po prostu kupić drugi telefon.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 7323845
    wiśniowy18
    Poziom 33  
    Ocena: 103
    pinkuser napisał:
    Takie cuda robią tylko roboty, albo jakieś azjatyckie dzieci za miskę ryżu.

Ja nie jestem azjatyckim dzieckiem i uwierz mi, że za miskę ryżu tego nie robię tylko za godziwe pieniądze.

Do autora tematu:

Nokia 6310i - jak naprawić urwane gniazdo anteny zewnętrznej?
  • #4 7324567
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 7324586
    wiśniowy18
    Poziom 33  
    Ocena: 103
    Pewnie "nakrętka" która jest z drugiej strony nie trzyma się w obudowie i kręci się razem ze śrubką. Musisz zdjąć przód chwycić tą nakrętkę kombinerkami i odkręcić śrubkę :D
  • REKLAMA
  • #6 7325791
    pinkuser
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    wiśniowy18 - szacunek wielki!, zawsze wierzyłem w fachowców i ścisłą specjalizację.
    pozdrawiam
  • #7 7352653
    Chris_W
    Poziom 39  
    Ocena: 1027
    pinkuser napisał:
    Takie cuda robią tylko roboty, albo jakieś azjatyckie dzieci za miskę ryżu.

Pewnie 90% ludzi z tego forum (stałych bywalców gsm) byłoby w stanie to zrobić - ale czy za miskę ryżu to nie wiem. Jak duża miska - to czemu nie - ja bym robił.
  • REKLAMA
  • #8 7355691
    saperx
    Poziom 25  
    Ocena: 24
    Chris_W i wiśniowy18 nie dziwcie sie tym kontrowersyjnym slowom wystarczy spojrzec co ich autor ma napisane pod wskaznikiem poziomu na forum :D
  • #9 7355704
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z telefonem Nokia 6310i, który ma urwane gniazdo antenowe, co prowadzi do niestabilnego zasięgu. Po rozebraniu telefonu stwierdził, że brakuje styków do przylutowania anteny zewnętrznej. Użytkownicy forum podzielili się swoimi doświadczeniami, sugerując, że naprawa może być trudna ze względu na miniaturyzację komponentów. Wskazówki obejmowały użycie narzędzi do odkręcenia elementów oraz sugestię, aby oddać telefon do specjalisty. Użytkownik postanowił zlecić naprawę koledze, który ma odpowiednie umiejętności i narzędzia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA