logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Technics SA EH 770 - brak wyświetlacza po przepięciu, co sprawdzić?

skorpions3 03 Lip 2004 10:08 1469 2
REKLAMA
  • #1 723945
    skorpions3
    Poziom 11  
    Witam! Jestem tu nowy....więc wybaczcie jeśli spytam o coś jak amator...Podany model sprzętu przeżył przepięcie w sieci spowodowane przez nagłe załączenie trafa zasilajacego moje sioło...Inne sprzęty tez dostały po tyłku-te oczywiście właczone w danej chwili.świeci się kontrolka POWER,brak czegokolwiek na wyświetlaczu-oczywiście segment przedwzmacniacza spięty taśma z amplifierkiem bo inaczej nie ruszy.Po naciśnięciu POWER- pstyka przekażnik który ma podać zasilanie na trafo od konca mocy i kilku innych spraw. Samo trafo duże i małe-sprawne ,napięcia pod obciążeniem O>K> Napiuęcie żażenia wyswietlaczy -też O>K. Nie mam niestety serwisówki..ktoś uczony w piśmie stwierdził że hybrydka,bo ponoc w niej są też jakieś układy kontroli. Prawie wieżę lecz po podaniu zasilania na blok mocy-nie ma przeciążenia,temperetura hybrydki ok.40 stopni ...Proszę o pomoc .Pozdrawiam! :cry:
  • REKLAMA
  • #2 724038
    tik_tak
    Poziom 36  
    Ocena: 373
    Po Twoim opisie wszystko wskazuje że leży procesor sterujący z płyty frontowej ,nic tylko serwis autoryzowany ratuje sytuację.
  • #3 724314
    skorpions3
    Poziom 11  
    Dziekuję.Trochę mnie zmartwiłeś...Moze jest tam inna prozaiczna opcja...Lub choćby adresik serwisu w Wielkopolsce ktory zajrzy i nie oleje tematu..Pozdrawiam!
REKLAMA