logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony KV-X2961D - Jak przywrócić ustawienia fabryczne obrazu?

darekra 30 Lis 2009 14:56 1046 2
REKLAMA
  • #1 7327469
    darekra
    Poziom 2  
    Witam. od jakiegoś czasu mam obraz panoramiczny ( około 6 cm od dołu i od góry ucięte )- w menu ustawiony oczywiści 4:3. Telewizor stoi w pokoju u dzieci i jak to one maluchy grzebały w klawiaturze sterującej telewizorem - efekt wyłamane dwa przyciski z trzech. Poczytałem troche na forum o trybie serwisowzm i postanowiłem spróbować własnych sił i tak: Włączam przyciskiem sieciowym łącznie z przytrzymaniem +/- , ukazują się "TT" i to tyle. Przycisk "MENU" wchodzi w zwykłem Menu, kombinacja "01" też przwie nic nie zmienia( obraz rozjaśnia się ), ale zauważyłem że wpisując 02, 03, 04 aż do chyba 44 obserwuję zmiany to w postaci zmiany obrazu ( ciemniej , jaśniej ) głosu ( głośniej , ciszej). Moje pytanie brzmi czy było mozliwe zmniejszenie obrazu z poziomu serwisowego , a jak tak to jak przywrócić ustawienia fabryczne. Chyba że szwankuje pion ( scalak lub kondesator). Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 7328604
    mirex
    Poziom 43  
    Ocena: 1990
    Tryb serwisowy to tak jak MediaMarkt.
    Jak się nie wie co i po co się robi to się nie dotyka. Gorzej pod Twoich dzieci!
    Opis trybu trzeba poczytać dokładnie NAJPIERW! Nie jak wejść, tylko co do czego służy. Obejrzyj.
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic16809.html#233789

Tak, da się wyregulować - jeśli zmieniono coś a nie jest to usterka TV.
    Ale nie w Trybie Testowym.
  • #3 7328902
    darekra
    Poziom 2  
    Dziękuje. Poszło szybko i sprawnie. Temat zakończony.
REKLAMA