logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Digitime 600i – niestabilna praca termostatu, częste włączanie i wyłączanie pieca

schalke0415 03 Gru 2009 12:30 1916 0
REKLAMA
  • #1 7339725
    schalke0415
    Poziom 1  
    Ocena ogólna 3 z 5 gwiazdek
    Jakość 2 z 5 gwiazdek
    Cena 3 z 5 gwiazdek
    Wygląd 5 z 5 gwiazdek

Oceń opinię. Czy jest przydatna?
    0% (0 z 0) uznało tę opinię za pomocną

Opinię napisał(a) Piotr dnia 03-12-2009 r.
    witam!ten termostat to naprawde świetne urządzenie,ale tylko wtedy ,gdy jest dobre a akurat ten model jest wadliwy.Digitime 600i zakupiłem w grudniu 2008 wraz z piecem do CO.działał bez zarzutu do lutego 2009 a wtedy zaczeła sie ''polka''.Ustawiałem temp na 20,5*C ,gdy temp spadała na 20,4 to termostat daje sygnał i piec włacza sie.Piec grzeje dotad az w domu temp osiagnie 20,6*C.nastepnie piec sie wyłacza i w termostacie słychac głosne klikniecie.W lutym działo sie inaczej .gdytemp spadła do 20,4 piec właczał sie na kilka sekund a po chwili na termostacie wyskakiwała temp z 20,4 na 20,6 i piec wyłaczał sie.Za kilka sekund(ok 7-8 sek) temp spadała z 20,6 na 20,4 i ponownie piec sie właczał a po chwili wyłaczał uuufffffff. nie miałem nerwów do tego była zima i musiałem grzac dom.Po resetowaniu termostatu usterka ustawała na jakis czs ale po kilku dniach znowu zaczynała dawac o sobie znac.Dzxwoniłem do serwisanta który to podłaczał do pieca -kazał dzwonic do sklepu gdzie kupiłem termostat,tam umyli rece i kazali dzwonic do producenta.Wiec zadzwoniłem -kazali przysłac termostat to go zrobią.wiec OK wysyłam w sierpniu po 2 tygodniach przysłali nowy.I co sie okazało juz było super, ale tylko przez 2 miesiace.Dzwonie znowu do producenta i tam miły pan opowiedział mi wszystko na temat tego yrzadzenia doskonale wiedzac o jego wadliwosci.Nie kazał mi juz odsyłac bo jak stwierdził nie mogą zlokalizowac usterki.no i to chyba wszystko .Mamy grudzien 2009 i termostat dalej mi pyka i strzela jesli tak bedzie dalej i jesli mnie nie wykonczy do wiosny do go zmienie na inny model.Jak by ktos miał jeszce pytania to z checią odpowiem schalke0415(_at_)wp.pl
  • REKLAMA
REKLAMA