logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki odkurzacz bezworkowy do 300 zł wybrać?

werty622 05 Gru 2009 13:08 1835 5
REKLAMA
  • #1 7347714
    werty622
    Poziom 2  
    Witam.
    Proszę o radę nad kupnem odkurzacza do 300zł bez worków papierowych.
  • REKLAMA
  • #2 7347932
    dzi_dziuś
    Specjalista AGD
    Ocena: 1166
    Nie ma takiego odkurzacza. Tańsze bezworkowce nie spełniają prawidłowo swojej funkcji, często się zapychają, mała moc ssąca. Z lepszych odkurzaczy bezworkowych polecam dysona i elctroluxa, ale za te trzeba będzie zapłacić.

Dodano po 1 [minuty]:

Ewentualnie coś z odkurzaczy wodnych, ale i te do 300zł, będzie trudno dostać.
  • REKLAMA
  • #3 7348501
    pawelira
    Poziom 16  
    Ocena: 40
    Zastanawiam się właśnie nad odkurzaczem. Myślałem o Dysonie, głównie chodzi mi o bezawaryjność sprzętu. Do obrobienia mam domek jednorodzinny, głównie drewniane podłogi. Co byś polecił tak do 1 tys.
  • REKLAMA
  • #4 7351387
    werty622
    Poziom 2  
    A z takich popularnych z marketu lub media markt który byłby godny uwagi czy zwracać uwage na moc
  • REKLAMA
  • #5 7351470
    marcin25g
    Poziom 12  
    Ocena: 23
    Najlepszy byłby kressa ale on kosztuje ok 750 zł.Każdy odkurzacz który ma papierowy filtr można stosować bez worka,tylko trzeba też zastanowić się nad ekonomiczną sprawą nie stosowania worków. Otóż papierowy filtr wytrzymuje mniej więcej tyle co 5szt worków i kosztuje mniej więcej tyle samo.Przy pracy bezworkowej trzeba zwrócić większą uwagę na czystość odkurzacza.Radzę też kupić odkurzacz 30l a nie 20l bo jest wtedy tańszy w eksploatacji.Materiały eksploatacycjne są cenowo porównywalne ,a 30l się dłużej zapełnia
  • #6 7351956
    dzi_dziuś
    Specjalista AGD
    Ocena: 1166
    werty622 napisał:
    A z takich popularnych z marketu lub media markt który byłby godny uwagi czy zwracać uwage na moc

A z takich popularnych z marketu za 119,99, naprawdę nie można polecić nic godnego uwagi ( z serii cyklonów bezworkowców). Może tańsze półprzemysłowe z plastikowym kubłem na śmieci lub średni model electroluxa. Wiem że zelmer robi też bezworkowe odkurzacze, jednak nie miałem styczności z tymi modelami, więc nie potrafię sie wypowiedzieć na ich temat.

pzdr
REKLAMA