logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bezprzewodowa myszka HP nie reaguje mimo świecącej optyki i dobrych baterii

ToniX 05 Gru 2009 15:45 4933 4
REKLAMA
  • #1 7348288
    ToniX
    Poziom 10  
    Otóż, mam zestaw bezprzewodowy HP, który łączy się z komputerem przez mały klucz USB, który ma jeden przycisk Connect oraz niebieską diodę, która świeci się w momencie reakcji któregoś z urządzeń (naciśnięcie klawiatury lub ruch myszki). Tak więc poprzedniego dnia wszystko działało bez zarzutu, a dzisiaj normalnie włączam kompa, myszkę (ma przełącznik On/Off i przycisk Connect) i widzę, że optyka się pali, ale ani przyciski nie reagują, ani kursor w komputerze. Dodam, że baterie są dobre, działają w innych urządzeniach, mysz nigdy mi nie spadła i jest w dobrym stanie, czysta. Tak sobię myślę, że może nadajnik w myszy się zepsuł czy co?
    Co mi poradzicie?
  • REKLAMA
  • #2 7348346
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1105
    Sprawdzałeś w innym gnieździe USB ? Sprawdzałeś w innym komputerze ?
  • REKLAMA
  • #3 7348357
    ToniX
    Poziom 10  
    W innym gnieździe tak, w komputerze nie, ale będę musiał chyba tak zrobić.
  • REKLAMA
  • #4 7348613
    Griz
    Poziom 16  
    Ocena: 3
    ToniX napisał:
    ...baterie są dobre, działają w innych urządzeniach...

Jesteś pewien? U mnie rozładowane baterie z myszy działały jeszcze 2 miesiące w pilocie, a mysz na nich nie.
  • #5 19657324
    a_jablon
    Poziom 35  
    Ocena: 833
    Wiem, że temat stary jak świat... ale... poczytajcie o aktualizacji Windows 10 o numerze KB4074588. Wywalenie jej przywraca normalną pracę urządzeń na USB.
REKLAMA