logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć laptop HP DV6-1220 EW z tunerem DVB-T do dekodera i TV?

rekombinator 05 Gru 2009 17:05 1419 2
REKLAMA
  • #1 7348593
    rekombinator
    Poziom 2  
    witam wszystkich :)
    posiadam dekoder kablowej telewizji cyfrowej i telewizor LCD 32" (HD Ready).
    W moim wypadku jedyną możliwością nagrywania obrazu w HD jest komputer, tak więc wypatrzyłem sobie laptopa z tunerem cyfrowym DVB-T, model: HP DV6-1220 EW . Chcę doprowadzić do takiej sytuacji, że z dekodera leci kanał w jakości HD, jednocześnie oglądam go na TV i nagrywam na komputerze w jakości HD (1280 x 720 i styka).

Czy ktoś już korzysta w ten sposób z komputera jako tunera?
    Jak się sprawuje?
    Czy i jakie będą kłopoty w odbiorze i nagrywaniu obrazu (za równo w jakości SD i HD) na komputer?
    Jakimi kablami i w jaki sposób podłączyć ze sobą TV LCD, dekoder i laptopa z Tunerem TV? istnieje rozdzielacz sygnału na wyjścia HDMI? (1 wejście 2 wyjścia, gdyż wszystkie urządzenia posiadają styk HDMI)

z góry dziękuję za każdą pomoc
  • REKLAMA
  • #2 7349353
    any56
    Poziom 39  
    Ocena: 838
    Pomieszane z poplątaniem...
    Przy pomocy laptopa odbierzesz sygnał cyfrowy z anteny zewnętrznej a nie z dekodera.
    Przeanalizuj jakie wyjścia ma dekoder.
    Nie wchodzi w grę wyjście RF out.
  • #3 7349915
    rekombinator
    Poziom 2  
    dekoder ma wyjście antenowe, które idzie do innego TV, 2x RGB Scart, 1x HDMI i CINCH.

Imho wystarczyłby rozdzielacz HDMI, ale nie wiem czy takowe istnieją to też zadaję pytania...
REKLAMA