Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Plazma sherman czy lincoln ?

janusz340 08 Dec 2009 16:35 7752 5
    janusz340
    Level 2  
    Witam!!!
    Mam zamiar kupić przecinarkę plazmową taką abym mógł przecinać materiał jakościowo o gr ok18-22mm a roz ok 25-30mm. Mam pytanie czy warto interesować się tak zwaną chińszczyzną( np sherman ,magnum) czy lepiej dołożyć do innego sprzętu .Dodam że będzie wykorzystywana w warsztacie ok 2-3 dni w tygodniu po ok2-3 godz.
    AndM
    Level 17  
    Witam
    A Magnum to nie jest producent niemiecki?
    manta
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Mam magnum 60 A 2 lata,zero awarii wycięte kilkaset stopni z blachy 3mm i kilkanaście ton profilu pociętego.Wada szybko zużywające się dysze i kiepskie wentylatory (piszczą). Nie wiem ile miałeś do czynienia z plazmą ale cięcie jakościowe od 6 mm w góre ręczne to problem.Osobiście jestem zadowolony z żółtka.
    janusz340
    Level 2  
    ogólnie przymierzam się do zakupu w ciągu tygodnia a nie wiem czy sherman i magnum to tylko różnica nazwy czy jest istotna różnica w jakości bo cenowo jest niewielka.Wiadomo że nie ma co się spodziewać uzyskania takich osiągów jak w zestawieniu tech ale czy drastycznie odstają od urządzeń renomowanych firm .Mając na względzie np łożyska którymi handluję to niejednokrotnie dorównują znanym producentom
    manta
    VIP Meritorious for electroda.pl
    W wypadku magnum dane nie są przesadzone.