Kondensatory podstawiłem,rezystory przemierzyłem,obydwie końcówki odessałem i nową cyną są przelutowane a efekt jest równoległy dla jednego i drugiego kanału -głos wchodzi jednocześnie w dwóch kanałach po pewnej chwili jednocześnie.Końcówka jest na TDA2052
Trzeba rozgraniczyć gdzie jest żródło uszkodzenia wzmacniacz m.cz czy p. cz fonii. Proponuję zasterować z euro złącza i będzie wszystko wiadomo. Spdziewam się że uszkodzony będzie elektrolit w p. cz.
Po przewodzie EURO jest też tak samo czyli problem tkwi w niskiej .Podobno w układzie zasilania jest nisko omowy rezystor pomiędzy masami końcówek i on lubi padać, ale sprawdziłem rezystory i takiego nie znalazłem -brak mapy
Wymień kondensatory filtrujące zasilanie, tzn. C225 3300uF i C256 4700uF. Jeżeli to napięcie nie jest wyfiltrowane totranzystory Q261 i Q251 só zablokowane i nie puszczają sygnału m.cz na końcówki mocy.
✨ W telewizorze SONY KV X2571K występuje problem z opóźnionym i trzeszczącym dźwiękiem, który pojawia się dopiero po pewnym czasie od włączenia. Pomimo przelutowania połączeń i wymiany kondensatorów, problem utrzymuje się równocześnie na obu kanałach. Końcówka mocy audio oparta jest na układzie TDA2052. Sugerowano sprawdzenie rezystorów i elektrolitów w zasilaniu oraz niskoomowego rezystora łączącego masy końcówek, który może ulegać uszkodzeniu. Zalecano również wymianę kondensatorów filtrujących zasilanie (C225 3300uF i C256 4700uF), ponieważ ich uszkodzenie może blokować tranzystory Q261 i Q251, co uniemożliwia przepływ sygnału audio do końcówek mocy. Ostatecznie przyczyną usterki okazał się rezystor R627 o wartości 27 omów w zasilaczu. Wygenerowane przez model językowy.