logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Compaq Evo N610c - brak ładowania baterii, kontrolka nie świeci, co sprawdzić?

bioly2500 10 Gru 2009 12:39 3717 4
REKLAMA
  • #1 7369748
    bioly2500
    Poziom 17  
    Ocena: 19
    Witam. Nabyłem laptopa jak w tytule i problem polega ,że po podłączeniu zasilacza nie pali sie kontrolka ładowania baterii. Na samej baterii nawet nie rusza. Laptop sprawny, zainstalowany system windows xp . Bateria rozpoznana. W zakładce zasilanie niema informacji że następuje ładowanie, tylko typ baterii ,stan 0%, zasilanie źródło zewnętrzne czy jakoś tak. Co może być przyczyną? Wydaje mi się że nawet jak bateria jest złom to ładować powinno ? Jeszcze zauważyłem na klawiaturze dwa klawisze na których jest narysowana bateria czy to ma coś wspólnego z ładowaniem? Załaczam foto klawiszy. Compaq Evo N610c - brak ładowania baterii, kontrolka nie świeci, co sprawdzić?
  • REKLAMA
  • #2 7369929
    Badyl91
    Poziom 18  
    Ocena: 56
    Teoretycznie powinno świecić, ale jak całkowicie pada bateria to mi np. w Dell'u D505 dioda od ładowania mruga. Możesz wyjąć baterie i sprawdzić jakie ma napięcie, jeśli masz miernik
  • REKLAMA
  • #3 7370328
    bioly2500
    Poziom 17  
    Mam miernik, ale jak i które piny sprawdzać ?
  • REKLAMA
  • #4 7554669
    bioly2500
    Poziom 17  
    Trafiła mi się druga bateria i z tego co wiem rarytas nie była bo trzymała krótko nawet bardzo krótko. No ale sytuacja taka sama jak z moją starą dioda nie świeci nie miga. XP rozpoznaje baterie i też niema informacji o ładowaniu tylko pisze zasilanie żródło zewnętrzne. Co jest grane. Czy to ładowanie można jakoś wyłączyć i włączyć czy laptop uszkodzony?Zainstalowałem batterymon pokazuje wszystkie dane bateri.
  • #5 7579088
    bioly2500
    Poziom 17  
    Nie wiem co jest grane, ale mój pięcio-letni syn dosiadł sie do tego laptopa i zaczoł grać na różnych gierkach i albo coś właczył przypadkiem albo samo z siebie zaczeło ładować baterie.
REKLAMA