logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakie tanie głośniki do modernizacji kolumn? Opinie o Alphard, Boschmann?

Łysy. 06 Lip 2004 17:49 1140 1
REKLAMA
  • #1 729177
    Łysy.
    Poziom 11  
    witam

Mam zamiar zmodernizowac sprzet grajacy na bazie a co za tym idzie chcialbym zbudowac sobie nowe kolumny i proste pytanie jakie glosniki do tego? dodam ze maja to byc glosniki tanie i w miare grajace, przegladalem forum i wiekszosc wypowiedzi na temat alphardow, boschmanow itd jest negatywna, ze to szit i nie kupowac, a ja wlasnie zastanawiam sie nad glosnikami tego pokroju bo i tak nie bede sluchal muzyki na full a poza tym ograniczone fundusze, do tej pory mam kolumny dwudrozne skladajace sie z altronixow sp-at6517rd4-g (jesli wam to cokolwiek powie:), srednica 165 mm i moc 180w max oraz wyskotonowki alda avd-507 100m srednicy i 100w, wrzucone w obudowy 90x22x35 bass reflex, wszytsko podpiete pod starego zodiaka dss 402, zestaw gra juz przeszlo dwa lata i jestem naprawde bardzo zadowolony. A teraz na temat kolumn...chcialbym wrzucic 2x165 cm i tweeter, ewentualnie jakies 20cm i zrobie wtedy piramidki,wiec jakie wymiary powinny miec kolumny? no i oczywiscie jakie glosniki za rozsadna cene:) i czy mozecie "polecic" jakies boschmany itp, a moze jakies stx? aha kolumny maja sluzyc jako przod do zestawu 5.1 ale mimo wszystko chce miec w miare dobry bas, bo poki co beda sluzyly za kolumny stereo, no i pokoj ma wymiary 4,4m x 2,4m jezeli to w czyms pomoze:)
  • REKLAMA
  • #2 757320
    Nap5teR
    Poziom 20  
    Ocena: 13
    Alphardy nie są takie kiepskie, ale do kina domowego lub zestawu 5+1 nie wątpliwie trzeba coś lepszego. Ale jeśli chcesz mieć chwilowe stereo to poleciłbym np. Aphardy 200mm śr. 240W i gwizdki Magnat 25mm śr. 200W. Ewentualnie coś słabszego. Ale ten zestaw jest tani i może sprostać twoim wymaganiom. :)
    Pozdrawiam
REKLAMA