logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak uzyskać dźwięk 5.1 z kina domowego Philips HTS 3568 i dekodera Polsatu?

shaphar 12 Gru 2009 22:15 3227 2
REKLAMA
  • #1 7380593
    shaphar
    Poziom 2  
    Witam mam następująca sytuację. Posiadam kino domowe(dvd z wbudowanym ampli) philips hts 3568+ tv philips 26"+ dekoder polsatu cyfrowego.
    Podłączenie wygląda następująco:

DVD(+ampli) ====> TV= HDMI
    POLSAT CYF. ====>TV= SCART
    POLSAT CYF. ====>DVD(+ampli) = SCART

nie mam mozliowsci innej poniewaz tv nie posiada wejscia/wyjscia optical ani coaxial
    dvd (+ampli) ma wyjscie cyfrowe optical a polsat SPDIF

Czy jestem w stanie osiagnać dziwek 5.1 zarowno podczas ogladania plyt DVD i ogladaniu polsatu cyfrowego (filmy i programy nadawane w 5.1 ) ?
    powiem jeszcze tyle ze podczas ogladania programow slysze w tylnich glosnikach efekt prezlatujacego pocisku czy lecacego w oddali helikoptera natomiast nie jestem do konca przekonany czy to 5.1 czy tylko efekty jakiejś emulacji czy symulacji echo srodowiska czy czegos tam podobnego. Prosze o odpowiedz i sugestie
  • REKLAMA
  • #2 8513655
    FUBU1984
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    W moim deawoo jest efekt przestrzenny ale to nie jest tgz. Virtual Dolby Surround. Widzialem reklamę jakiegoś philipsa z takim systemem dźwięku Deawoo które posiadam ma chyba Stereo z Dolby Surround albo jego imitację sprawdzę. Dekoder dźwięku to Dolby Surround Pro Logic. W przeciwieństwie do prologic II nie jest systemem 5,1 . Wyczytałem że prologic I wykorzystuje 5 głośników w kinie domowym ale są trzy kanały przednie i 1 tylny. W wypadku samego telewizora możliwe że efekt uzyskuje się przez działanie naprzemian głośników oraz jakieś zmiany nastaw poziomu dźwięku i balansu oraz efekty echo i opóźnienia tak jak to jest kinach domowych.
  • #3 8517046
    _PREDATOR_

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2315
    Wykopaliska zamykam zalecając zapoznanie się z regulaminem forum.
    Konto firmowe:
    ELMAX
    Małe Przedmieście 20/4, Olesno, 46-300 | Tel.: 535 XXX XXX (Pokaż) | Strona WWW: http://ftp.interka.pl/~elmax/about.php
REKLAMA