logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips 14GR1227/02B GR1AX - TV nie włącza się, brak napięcia 8V na ELO 2523

qbexus 07 Lip 2004 12:27 1605 3
REKLAMA
  • #1 730558
    qbexus
    Poziom 12  
    Ocena: 8
    Witam mam pytanie to jest tv na chassis GR1AX od 2 lat mial problemy zima stal w dosc chlodnym miejscu tak 15stc i rano po wlaczeniu pilotem piszczalo wysokie i nic po kilkukrotnym wlaczeniu wylaczeniu ale juz klawiszem bo pilot nie dzialal odpalal i bylo ok. Obecnie jest cieplo a on nadal tak robi ale teraz jeszcze w momecie kiedy niby powinien chodzic tez nic nie ma tylko slychac przydzwiek w glosniku za to pilot reaguje a i 1 czy 2 zaskoczyl tez . Napiecia na kondensatorze i wysokim zamiast 95v ma 99 nie ma napiecia 8v na elo 2523 prosze poradzcie cos bo tego juz nie warto do serwisu tachac a dziecia by sie przydal.
  • REKLAMA
  • #2 730590
    elee
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Najpierw wymien kondensatory elektrolityczne na pierwotnej stronie przetwornicy to może pomóc miałem kiedyś coś takiego i to pomogło narka pozdro
  • REKLAMA
  • #3 730757
    qbexus
    Poziom 12  
    Ocena: 8
    Ale takie wymienianie kondensatorow bez diagnozy mnie troche odzuca przecirz mogla szczelic dioda albo tranzystor.
  • #4 731403
    Telo
    Serwisant RTV
    Ocena: 2253
    Kolega elee pisze wymien kondensatory a ty jakieś uwagi to po co sie pytasz co zrobić co wymienić jak i tak się na tym nie znasz a może.... dioda lub tranzystor a może trafopowielacz ,kondensatory elektrolityczne w OTVC w przetwornicach lub zasilaczach wymienia się z marszu,po postawieniu na stole sprzętu wiekowego bo czasami do serwisu dotrze już nie działające,miały taką małą pojemnosć że w końcu padły.
REKLAMA