logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Yaesu VX800 - schemat wyprowadzeń wtyczki do programatora

mrvoodoo 21 Gru 2009 20:28 3726 8
REKLAMA
  • #1 7419571
    mrvoodoo
    Poziom 10  
    Szukam informacji na temat programowania w/wym radia. Oprogramowanie chyba już mam, brakuje mi schematu wyprowadzeń wtyczki do programatora. Czy ktoś z forumowiczów mógłby pomóc ??
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 7420730
    radio-service
    Poziom 35  
    Ocena: 212
    Witam,

Rozpiska złącza do VX800 . Elementami na schemacie się nie sugeruj bo to kawałek programatora. Najważniejsze jest złącze :)

Pozdrawiam

• REKLAMA
  • #3 7436162
    mrvoodoo
    Poziom 10  
    Znasz może pełną rozpiskę złącza?? Szukam możliwości podpięcia zewnętrznego mikrofonogłośnika...
  • Pomocny post
    #4 7436496
    radio-service
    Poziom 35  
    Witam , Cześć ,

Tak się składa że znam rozpiskę :)
    Rozpiska na rysunku poniżej :)

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 7441039
    mrvoodoo
    Poziom 10  
    Jeszcze mam jeden problem z tym radiem. Udało mi się go przeprogramować, ale nadal pojawia mi się napis na wyświetlaczu EXT MIC i nie działa mi tor audio. Nośną stawia, przy odbiorze zapala się zielona dioda, ale nie ma modulacji. Zewnętrznie podłączony głośnik też nie działa. Dodam, że w radiu działa potwierdzenie dźwiękowe (słychać głośno BIP przy zmianie kanałów itp.). Co może być nie tak ?

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #6 7441236
    radio-service
    Poziom 35  
    Cześć ,

No to Ci będzie jeszcze potrzebna rozpiska mikrofonu :)
    Oczywiście w załączniku :)

Pozdrawiam
    Załączniki:
    • MH-50a7a_b7a.pdf (94.02 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #7 7441386
    mrvoodoo
    Poziom 10  
    A czy w samym radiu jest jakaś kombinacja klawiszy do wyłączenia zewnętrznego mikrofonu ?? Zauważyłem, że włączając radio z wciśniętym klawiszem lamp włącza mi się testowy ekran na wyświetlaczu.
  • #8 7441465
    radio-service
    Poziom 35  
    Wszystkie nastawy konfiguracyjne są w programie do programowania.
  • #9 7441771
    mrvoodoo
    Poziom 10  
    Mam oprogramowanie CE31 ver 1.20 i nie znalazłem tam takiej opcji. Jest jakieś nowsze oprogramowanie ?? Ale to chyba nie będzie wina oprogramowania. Podejrzewam jakieś uszkodzenie, że radio "Myśli", że jest włączony zestaw HF.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukuje schematu wyprowadzeń wtyczki do programatora radia Yaesu VX800. Otrzymuje pomoc w postaci linków do rysunków z rozpiską złącza. Pojawiają się dodatkowe pytania dotyczące podłączenia zewnętrznego mikrofonogłośnika oraz problemów z torami audio, gdzie radio nie wykazuje modulacji mimo poprawnego odbioru. Użytkownik podejrzewa uszkodzenie sprzętu, które może powodować błędne działanie radia. Wskazówki dotyczące konfiguracji są dostępne w oprogramowaniu do programowania radia.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA