logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Obudowa DeLL GX620 / jaka płyta główna, jaki zasilacz?

piekielnik 31 Gru 2009 16:39 3977 3
REKLAMA
  • #1 7464478
    piekielnik
    Poziom 2  
    Czołem,

Czy ktoś wie jaka płyta główna będzie pasować do tej obudowy? Z tego co wiem, DeLL stosuje własne, kosmiczne wymiary, tak żeby nikt inny nie mógł montować w ich sprzęcie swoich elementów. Takie samo pytanie mam, jeśli chodzi o zasilacz.

A może istnieje jakiś sposób na zamocowanie dowolnej płyty w tej obudowie? Jakaś przejściówka, blaszka, przeróbka;-)?

Zdjęcia obudowy:
    http://photos04.allegroimg.pl/photos/oryginal/857/55/31/857553163
    http://photos04.allegroimg.pl/photos/oryginal/857/55/31/857553163_2

Jeśli chcesz dodawać zdjęcia, rób to prawidłowo. Zdjęcia dodajemy za pomocą przycisku "Dodaj obrazek" - popraw. mat_ed
  • REKLAMA
  • #2 7465048
    kodd
    Poziom 32  
    Ocena: 63
    Bez większego wysiłku wszystkie niezbędne informacje w postaci obrazków, filmów i tekstu w dowolnym języku znajdzie kolega w sieci. Ze względu na różne rozmiary obudów najprościej jest odwiedzić znane giełdy internetowe lub sklepy handlujące tym sprzętem. Nie wydaje się słuszne kompletowanie sprzętu mając do dyspozycji tylko "blachę" ze względu na cenę całości (często z systemem) .
  • REKLAMA
  • #3 7465250
    piekielnik
    Poziom 2  
    Googlowałem. Nic nie znalazłem oprócz informacji, że do tej budy pasują tylko płyty sprzedawane cholernie drogo przez DeLL.

Mam kilka innych obudów, ale zależy mi na wymianie płyty i zasilacza w konkretnie tym modelu - w grę nie wchodzi zastosowanie innej blachy:)
  • #4 7465764
    jag61
    Specjalista d/s ochrony radiologicznej
    Ocena: 85
    Co do zasilaczy - to w przypadku obudów USFF, SFF lub desktop - Dell robił dedykowane (gabarytowo i wydajnościowo) zasilacze.. Raczej nie da się "ot tak" wsadzić innego (co innego, gdyby to była obudowa Tower..).
    Co do płyt głównych - można poszukać na.. All... - ulubionym portalu ;)
    P.s.
    Być może "pasowałaby" płyta microATX (nie jestem pewien - radziłbym sprawdzić specyfikację i porównać z wymiarami oryginalnej) - inna sprawa to podłączenie panelu przedniego - przy innych płytach może mieć kolega problem..
REKLAMA