logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki wzmacniacz TV kablowej z kanałem zwrotnym do Multimedia wybrać?

mateusz lamparski 03 Sty 2010 23:40 987 5
REKLAMA
  • #1 7481584
    mateusz lamparski
    Poziom 18  
    Ocena: 4
    Witam szukam wzmacniacza tv kablowej, moim operatorem jest multimedia,
    wzmacniacz cyfrowy z kanałem zwrotnym bo siać zaczęło chyba coś się nadpala w starym analogu no i sygnał jest kiepskiej jakości.

dziękuję za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 7481618
    noespa
    Poziom 13  
    Ocena: 10
    mateusz lamparski napisał:

wzmacniacz cyfrowy z kanałem zwrotnym

Nie ma dla domowego użytku (skąd będziesz wiedział ile wzmocnić bez miernika). Sygnał powinien być odpowiednio ustawiony na wejściu do mieszkania. Pewnie masz coś spaprane w instalacji.
  • REKLAMA
  • #3 7482253
    mateusz lamparski
    Poziom 18  
    Ocena: 4
    nie wszystko jest dobrze szukam wzmacniacza tak jak napisałem nie baw się w doktora skoro nie wiesz co dolega pacjentowi.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 7482365
    forestx
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 496
    nie wszystko jest dobrze szukam wzmacniacza tak jak napisałem nie baw się w doktora skoro nie wiesz co dolega pacjentowi.
    - więc jak ci możemy pomóc, skoro nie chcesz opisać stanu "pacjenta"?
    Chcesz wzmacniacz?
    Proszę: http://www.dipol.com.pl/tv-tv-sat-wzmacniacze-budynkowe,4391.htm
    Tylko pytanie brzmi: czy wydając te pieniążki i instalując wzmacniacz poprawisz sobie odbiór czy pogorszysz?
  • #6 7482877
    noespa
    Poziom 13  
    Ocena: 10

Bez konkretnego opisu nic nie pomogę. Piszę tylko że bez miernika nie dasz rady tego ustawić (jeśli u ciebie będzie ok to spoko, ale jak z mieszkania po wzmocnieniu wyjdzie wysoki szum i zakłócisz inne modemy na budynku to możesz mieć problem). Nie radzę montować na własną rękę takich urządzeń. Wezwij technika, zapłać parę złoty i niech ci wyreguluje sieć jak należy - to nie boli.
REKLAMA