Witam szacowne grono.
Mam problem.
Mam 2 budynki A (tu jest centrala) i B oddalone od siebie o 110 metrów, mam położony swiatłowód jednomodowy 8 żyłek.
Zarobiony i sprawdzony.
Do tego cetrala telefoniczna OPTIMA FW i muszę mieć w budynku B 2 telefony.
Czy jeśli zastosuję konwertery to będę mógł te 2 linie telefoniczne uruchomić w drugim budynku?
Firma podwykonawcza dla uruchomienia telefonów zaproponowała mi takie elementy składowe:
Telefon Siemens Gigaset A580
Słuchawka Siemens Gigaset A58H
Gigaset Repeater
Za "jedyne" 1790 brutto.
Powiem szczerze, że telefonów mam pod dostatkiem więc jeśli możliwe było by zastosowanie knwerterów to wolał bym zredukowac koszty firmy, w której pracuję.
Inna firma zaoferowała mi konwertery :
Konwerter NX-112cmx 10/100BaseTX SC SM
Konwerter NX-1102csx 10/100/1000BaseTX-1000LX SC SM
Nie ukrywam, że zależy mi na czasie a mojego podwykonawcy mam już dość, bo rypie nas na kasę a robiąc sieć w budynku nie umieli zarobić kabli ani skonfigurować AP.
Jednym słowem PILNE !!!!!
Mam problem.
Mam 2 budynki A (tu jest centrala) i B oddalone od siebie o 110 metrów, mam położony swiatłowód jednomodowy 8 żyłek.
Zarobiony i sprawdzony.
Do tego cetrala telefoniczna OPTIMA FW i muszę mieć w budynku B 2 telefony.
Czy jeśli zastosuję konwertery to będę mógł te 2 linie telefoniczne uruchomić w drugim budynku?
Firma podwykonawcza dla uruchomienia telefonów zaproponowała mi takie elementy składowe:
Telefon Siemens Gigaset A580
Słuchawka Siemens Gigaset A58H
Gigaset Repeater
Za "jedyne" 1790 brutto.
Powiem szczerze, że telefonów mam pod dostatkiem więc jeśli możliwe było by zastosowanie knwerterów to wolał bym zredukowac koszty firmy, w której pracuję.
Inna firma zaoferowała mi konwertery :
Konwerter NX-112cmx 10/100BaseTX SC SM
Konwerter NX-1102csx 10/100/1000BaseTX-1000LX SC SM
Nie ukrywam, że zależy mi na czasie a mojego podwykonawcy mam już dość, bo rypie nas na kasę a robiąc sieć w budynku nie umieli zarobić kabli ani skonfigurować AP.
Jednym słowem PILNE !!!!!