logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Seagate FreeAgent 1TB - błąd 0x80070005 przy podłączaniu do USB na Win 7

ghwerig84 05 Sty 2010 19:45 2292 5
REKLAMA
  • #1 7490261
    ghwerig84
    Poziom 10  
    Witam,

mam problem, mam w domu dwa zewnętrzne dyski freeagent 1tb, każdy przy innym komputerze. Problem polega na tym ze jak chce podłączyć dysk z danego komputera pod inny port usb to system je wykrywa ale nie pokazuje partycji. Tak samo się dzieje jak chce podłączyć dysk z jednego kompa do drugiego kompa.

W takiej sytuacji w menadżerze dysków sa one widoczne, ale nie zainicjalizowane, i inicjalizacji nie mogę przeprowadzić wyskuje komunikat:

system nie może zainicjalizować dysku zewnętrznego bląd we/wy

i podaje numer bledu - 0x80070005

System to windows 7 professional
  • REKLAMA
  • #2 7490284
    michal_aniol
    Poziom 33  
    Ocena: 100
    Prawdopodobnie kontroler na którym działają te dwa dyski jest taki sam i komputer głupieje. Miałem tak wielokrotnie.
  • REKLAMA
  • #3 7490305
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 584
    ghwerig84 napisał:
    jakiś błąd.

Jeżeli naprawdę taki jest komunikat o błędzie to kolega musi podjąć jakieś działanie.
  • REKLAMA
  • #4 7490628
    pidar
    Poziom 43  
    Ocena: 3577
    Jak Kolega nie ma jeszcze zainstalowanego tego programu, to go polecam do prześledzenia co było podłączane do USB i czy wpisy w rejestrze danego urządzenia nie powodują konfliktu, wykonaj najpierw te czynności:
    USBDeview (w zakładce opcje 5 pierwszych pozycji zaznaczone) i usuń stare sterowniki nieużywanych urządzeń łącznie z tymi dyskami zewnętrznymi, które były podłączane poprzez USB, a następnie wykonaj restart komputera.
    Podłącz ponownie ten, z którym był problem - jak to nie pomogło niestety trzeba szukać dalej rozwiązania tego problemu.
  • REKLAMA
  • #5 7492894
    migol21
    Specjalista HDD Recovery
    Ocena: 414
    Czy dysk nie jest przypadkiem dynamiczny ?
  • #6 7493798
    ghwerig84
    Poziom 10  
    nie dysk nie jest dynamiczny. glupio sie przyznac,ale nie sprawdzilem najlatwiejszego rozwiazania. przedni panel z usb cos sie pluje, jak podlaczam do zazwyczaj zjetych wejsc z tylu obudowy wszystko jest w porzadku i dyski normalnie wykrywa :/. Dziekuje wszystkim za pomoc. temat do zamkniecia/wywalenia.
REKLAMA