logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Vectra B 1996 – brak świateł mijania, postojowe i długie działają, bezpieczniki OK

romus101 06 Sty 2010 14:38 6834 9
REKLAMA
  • #1 7494154
    romus101
    Poziom 10  
    Witam!
    mam problem przestały mi działac światła miajanie w vectra B 96r...postojówki świeca..krótkich niema...długie są. Sprawdzałem bezpieczniki wszystko OK, zarówki tez dobre, przełacznik od swiatel przekładalem do innej vectry wszystko ok...,dzwignie od kierunkowskazów sprawdzalem-rozbierałem wszystko ok.. NIemam juz pomysłow gdzie tkwi bład...pomózcie panowie:)
  • REKLAMA
  • #2 7494198
    bartek_j
    Poziom 35  
    Ocena: 814
    przełącznik krotkie długie.....
  • REKLAMA
  • #3 7494470
    romus101
    Poziom 10  
    sprawdzałem tzn...wymontowalem go...rozebralem itd...wszystko widac dziala poprawnie kostka podłoczeniowa tez widac raczej ok....
  • REKLAMA
  • #4 7494536
    bartek_j
    Poziom 35  
    Ocena: 814
    Napięcie zmierz czy masz tam gdzie powinno być przy zapalonych mijania.
    Tam masz też stały plus po stacyjce (czyli "15") do migania długimi.
  • #5 7494793
    romus101
    Poziom 10  
    kolego wymontowalem ta dzwignie od kierounkowskazów i jednoczesnie od załanczania długich tak jak mówiles i dochodzi tam 9 kabelkow(+4gdzies indziej w kierunku stacyjki)- 6 do kierunkowskazów oraz 3(jeden czewony i 2 inne)jeden po sprawdzeniu idzie od stacyjki tak jak mówiles...łacząc je załnczaja sie długie a krótkich jak niebylo tak niema...... czyli gdzie moze byc bład/
  • REKLAMA
  • #6 7494795
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 7494890
    romus101
    Poziom 10  
    bezpieczniki sa dobre...pradu jeszcze nie sprawdzalem...ale jak juz napisalem przelacznik jest ok....bo wkładalem do innej vectry i normalnie swiecily krótkie....itd.. aha zarówkiu mie tez sprawdzalem sa ok
  • #8 8958847
    maaaciek321
    Poziom 11  
    Ocena: 12
    Jaka była przyczyna? bo mam taki sam problem, ;/
    pozdrawiam
  • #10 8964719
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z działaniem świateł mijania w Oplu Vectra B z 1996 roku. Po sprawdzeniu bezpieczników, żarówek oraz przełącznika świateł, które działały poprawnie w innym pojeździe, problem nadal występował. Użytkownik zdiagnozował, że nie ma napięcia na odpowiednich bezpiecznikach, co może wskazywać na uszkodzenie przełącznika zespolonego. Ostatecznie okazało się, że przyczyną problemu były spalone żarówki H7 100W Super White, które wymagały wymiany.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA