logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lenovo IdeaPad Y530 - wymiana przycisków klawiatury

qbun81 08 Sty 2010 14:01 8354 4
REKLAMA
  • #1 7503689
    qbun81
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam!
    Proszę o pomoc. Problem polega na tym że w Laptopie Lnovo IdeaPad Y 530 odpadł przycisk F11 następnie kolejny poniżej. F11 odpadł podobno podczas czyszczenia klawiatury nie widać żadnych śladów pęknięcia ani żadnego wyłamania, natomiast drugi rzekomo sam wypadł - nie jestem pewien okoliczności bo chodzi o komputer kuzynki.
    I pytanie czy istnieje możliwość wymiany przycisków na klawiaturze. Wiem że niektóre modele Laptopów mają wymienne przyciski. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 7504049
    darko9
    Poziom 12  
    Ocena: 13
    Prawie we wszystkich klawiaturach laptopowych mozna wymienic przyciski po warunkiem ze nie wyłamał sie zaczep tego przycisku. Najlepiej przejdz sie do jakiego serwisu laptopów to tam ci to wymienią jeśli bedą mieć jakąś uszkodzoną klawiature tego typu jak ty masz. A jeśli tylko klawisz sie wypiął to wystarczy go tylko odpowiednio wcisnąć, założyć z powrotem.
  • REKLAMA
  • #3 7534408
    qbun81
    Poziom 10  
    W serwisie zaśpiewali 400 zł. Te przyciski które wyleciały próbowałem założyć ale nie bardzo chciały trzymać się za dolne zaczepy. Muszę jeszcze poszperać gdzieś w sieci jak to założyć bo musi być jakaś kombinacja.
    W każdym razie dzięki za zainteresowanie i pomoc jak uda mi się je prwidłowo założyć dam znać.
  • REKLAMA
  • #4 7534651
    darko9
    Poziom 12  
    Ocena: 13
    Cos ci sie chyba z cena pomyliło chyba 40zł - w jakim ty serwisie pytałeś .... Nowa klawiatura na allegro kosztuje około 100zł. Najlepiej jest sciagnac delikatnie jakis klawisz obok i zobaczyc jakie są mocowania, jak ma być załozony koszyczek( to to do czeko przymocowany jest plastikowy klawisz - koszyczek jest przyczepiany do zaczepow w obudowie klawiatury). Ja to robie zawsze w ten sposób że np. nozykiem przytrzymuje pod spodem klawisza koszyczek i go delikatnie wypinam.
  • #5 7537891
    qbun81
    Poziom 10  
    Nie nie pomyliłem się w serwisie Lenovo tyle zaśpiewali nie 40zł a 400zł. Skorzystam z twojej rady tylko muszę kupić klawiaturę w sumie nie ja kuzynka.
REKLAMA