Witam ponownie.
Amplituner od kilku dni wykonuje u mnie ciążkom pracę po kilkanaście godzin dziennie.
Szczerze mówiąc sprzęt wart swojej ceny. Nie dorównują mu amplitunery które do tej pory miałem. A miałem dwa Technicsy, Sony, Panasonic i Sony 7.1 .
Długo rozważałem zakup tego amplitunera, zastanawiałem się jeszcze nad Cambridge Audio Azur 640R oraz nad Marantz SR5004, ten sam przedział cenowy.
Wybór padł na Denon AVR 2309 ze względu na to że mam już odtwarzacz właśnie Denon i to że amplituner wyrwałem za 1900zł

.Nawet gdybym się rozczarował to bez problemu zbył bym go bez straty.
Słucham różnej muzyki i oglądam filmy.
Muzyki słucham w stereo a filmy z dźwiękiem Dolby Digital lub DTS w konfiguracji 5.1. W stereo amplituner jest szczegółowy , uporządkowany i lekko wyostrzony - co osobiście mi odpowiada. Bas jest dobrze rozciągnięty i w odpowiedniej ilości. W kinie to mnie powala. Praktycznie można nie wykorzystywać subwoofera, pod warunkiem że kolumny potrafią zagrać najniższe rejestry pasma akustycznego.
Amplituner ma mnóstwo ustawień które pozwalają indywidualnie ukształtować charakterystykę dla każdej kolumny do niego podłączonej. Menu dla nie wtajemniczonych w sprzęt audiowizualny może sprawiać kłopoty , mi nie sprawiło żadnych. Aby w łatwy sposób przeprowadzić konfigurację trzeba podłączyć monitor ( telewizor ) i konfiguracja staje się prosta.
Co ważne sprzęt jest MADE IN JAPAN !
Polecam.