logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Napełnianie butli gazu 2l (turystycznych) z dystrybutora?

outdoob 08 Sty 2010 23:39 11313 6
REKLAMA
  • #1 7507028
    outdoob
    Poziom 11  
    Hallo :-)

Mam pytanie, jak zadziałać z butlami, dokładnie czy z kim pogadać o nakładce na butle aby napełniać je na stacji w dystrybutorze.
    Tak tak wiem że tak drożej itd, nie chodzi o to.

Musze uzupełniać butle 2 l dość często gazem, dlaczego nie kupie większej butli, bo najważniejsze w tym wszystkim jest waga 2l.
    Potrzebuje nakłądke na butle rzeby uzupełniać gaz z dystrybutora, z kim pogadać???
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 7507086
    outdoob
    Poziom 11  
    No ok zgodze się, jest to niebezpieczne, a nie chciał bym sobie roz...... czegokolwiek.

Albo inaczej czy słyszeliście o małych butlach turystycznych z zaworem bezpieczeństwa, zaworem redukcyjnem, albo sam zawór do kupna a montarzu dokona specjalista??? Jak tak prosze o info

Te butle będą urzywane w temperaturze ok 20/30C

Bardzo potrzebne
  • #4 7507252
    vorlog
    Poziom 40  
    Ocena: 2581
    Przecież podałem Ci linka, gdzie masz wszelkie możliwe informacje na ten temat- dlaczego nie wolno, jak robią to inni, bezpieczeństwo...
    Poczytaj trochę.
    W googlach informacji do bólu- kolejny link
    http://www.karawaning.pl/forum/printview.php?t=2984&start=0&sid=b00a00dcc4cc4eaaba86f50bbf12376f
    Ja robię to w/w sposobem, ale pamiętaj- to jest potencjalnie niebezpieczne, robisz to na własne ryzyko!
    V.
  • REKLAMA
  • #5 7508625
    outdoob
    Poziom 11  
    Wszystko znalazłem

Temat można przesunąć
    DO KOSZA
  • REKLAMA
  • #7 7509222
    dzimi
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1285
    Przeniosłem z "Inne". Proszę czytać opisy działów.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta o możliwość napełniania małych butli gazowych (2l) na stacji paliw oraz o potrzebną nakładkę do tego celu. W odpowiedziach podano linki do forów, gdzie można znaleźć informacje na temat bezpieczeństwa i procedur związanych z napełnianiem takich butli. Użytkownik wyraża obawy dotyczące bezpieczeństwa i poszukuje informacji o butlach z zaworami bezpieczeństwa oraz redukcyjnymi. W końcu informuje, że znalazł potrzebne informacje i prosi o zamknięcie tematu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA