Jeśli masz 2 przyciski na zegarze, możesz sobie zrobić test trzymając je jednocześnie i przekręcając stacyjke. Nie wiem czy akurat w twoim samochodzie jest taka możliwość bo jest to 88r, wiec chyba nie ma. No i wtyczki napewno trzeba sprawdzić tak jak napisał kolega. Pozdrawiam
No właśnie mam podobny problem. Wskaźnik chwilowego zużycia pokazuje mi cały czas max wartosć. Stało się tak po podłączeniu oryginalnej kostki radiowej do przewodów w samochodzie. Kostka jest podłączona dobrze, radio gra. Wszytko jest ok oprócz wskazań ekonomizera. Jak wyłącze radio, to wskazówka trochę opada i wskazuje i tak fałszywie. Jak włącze radio, - wskazówka idzie na maxa.
Co z tym fantem zrobić. Kto poradzi?
To że radio gra to wcale nie znaczy że jest dobrze podłączone. Spróbuj np. podłączyć mase radia pod karoserię samochodu i sprawdz. Mój kolega miał też dobrze radio podłączone, tylko mu się licznik podświetlał jak je włączył. Okazało się że była masa źle podpięta
Przerabiam ten sam temat tylko ze u mnie przekłamuje na wskazaniach temperatury i wskaźnika paliwa i wiem ze prawdobodobnie jest wszystko ok tylko zegary cos nawalaja.Czasami dobrze pokazują. Prawdopodobnie to cos z masa będzie nie tak ale narazie czasu brak na zabawe.
Jeżeli chodzi o test konsoli zegarów to tez sie go da zrobic jezeli masz tylko jeden przecisk na desce(poprostu go przytrzymaj dłuższą chwile i przekręć kluczyk o jedną pozycje-nie na zapłon)
Moje autko to BMW 318i E36
Zarejestruj konto, Zaloguj się i bądź aktywny na forum, a wtedy reklamy nie będą się pojawiać. Otrzymaj punkty za rejestrację oraz odpowiedzi.
✨ W BMW 318 z 1988 roku problem z niedziałającym licznikiem prędkości i nieprawidłowo działającym wskaźnikiem paliwa może wynikać z kilku przyczyn. Należy sprawdzić i poprawić wtyczki z tyłu za deską rozdzielczą, gdyż luźne lub uszkodzone połączenia często powodują takie usterki. W liczniku znajduje się bateria, której wymiana może pomóc w rozwiązaniu problemu. Możliwe jest również przerwanie przewodu od czujnika na tylnym moście, co skutkuje brakiem wskazań licznika i licznika kilometrów. W przypadku wskaźnika zużycia paliwa wariującego po podłączeniu radia, problem może leżeć w nieprawidłowym podłączeniu masy radia do karoserii, co wpływa na wskazania ekonomizera. W starszych modelach BMW 318 z 1988 roku test konsoli zegarów może być ograniczony, ale w nowszych modelach (np. BMW 318i E36) możliwe jest wykonanie testu przyciskami na desce rozdzielczej. Problemy z wskaźnikami mogą być również spowodowane nieprawidłowym uziemieniem (masą) instalacji elektrycznej. Wygenerowane przez model językowy.