Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

HP Compaq 6720s i Windows XP SP3 - trwa zamykanie systemu...

12 Sty 2010 12:38 2387 3
  • Poziom 17  
    Witam!
    System nie zamyka się poprawnie i zawiesza się na komunikacie podanym w tytule tematu. Przeszukałem Elektrodę i podjąłem zalecane działania:
    1. Zainstalowałem UPHClean od MS - bez rezultatu
    2. Skanowanie dysku (żadnych błędów), defragmentacja, czyszczenie rejestru i zbędnych plików- bez rezultatu
    3. Wyłączanie uruchomionych wraz ze startem aplikacji i niektórych usług - bez rezultatu
    4. Skanowanie systemu pod względem wirusów (Dr.Web CureIt, Malwarebytes' Anti-Malwre, Spybot S&D, Avast) czysto - bez rezultatu
    W dzienniku zdarzeń w sekcji Aplikacja żadnych błędów ani ostrzeżeń.
    System aktualizowany na bieżąco.
    Komputer: HP Compaq 6720s
    Windows XP Professional SP3
    Dziękuje z góry za wszelkie sugestie.
    Tomek
  • Poziom 43  
    Ad. 3 - czy to coś napisał obejmuje to co jest przez MS definiowane jako czysty rozruch - http://support.microsoft.com/kb/310353/pl ?

    Czy w trybie awaryjnym jest tak samo, czy może zamykanie odbywa się bez przeszkód?
  • Poziom 17  
    Cytat:
    Ad. 3 - czy to coś napisał obejmuje to co jest przez MS definiowane jako czysty rozruch - http://support.microsoft.com/kb/310353/pl ?

    Po kilku testowych restartach system zamyka się prawidłowo raz na ok. pięć razy, jednak zawiesza się przy uruchamianiu.
    Cytat:
    Czy w trybie awaryjnym jest tak samo, czy może zamykanie odbywa się bez przeszkód?

    W trybie awaryjnym zamykanie odbywa się bez przeszkód, uruchamianie również.
  • Poziom 16  
    Witam

    Mam to samo, tyle że z HP Compaq 610 i z Windowsem XP Trwa zamykanie bez końca, komp nic nie robi, nie jest obciążony bo z wylotu powietrze jest chłodne.
    Dodam że gdy uruchomi się go w trybie awaryjnym, wyłączenie przebiega prawidłowo.

    W podglądzie zdarzeń nic nie ma, żadnych błędów czy ostrzeżeń. Powyłączałem wszystko w msconfig, ale to również nie pomaga. Poprawnie się wyłącza tylko w trybie awaryjnym.

    Edit.

    Przed chwilą doszedłem co jest za to odpowiedzialne. Chodzi o sterownik od kamerki po jego odinstalowaniu wszystko pięknie działa.