logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP Compaq 6720s i Windows XP SP3 - trwa zamykanie systemu...

tomgaw 12 Sty 2010 12:38 2855 3
REKLAMA
  • #1 7523828
    tomgaw
    Poziom 18  
    Ocena: 32
    Witam!
    System nie zamyka się poprawnie i zawiesza się na komunikacie podanym w tytule tematu. Przeszukałem Elektrodę i podjąłem zalecane działania:
    1. Zainstalowałem UPHClean od MS - bez rezultatu
    2. Skanowanie dysku (żadnych błędów), defragmentacja, czyszczenie rejestru i zbędnych plików- bez rezultatu
    3. Wyłączanie uruchomionych wraz ze startem aplikacji i niektórych usług - bez rezultatu
    4. Skanowanie systemu pod względem wirusów (Dr.Web CureIt, Malwarebytes' Anti-Malwre, Spybot S&D, Avast) czysto - bez rezultatu
    W dzienniku zdarzeń w sekcji Aplikacja żadnych błędów ani ostrzeżeń.
    System aktualizowany na bieżąco.
    Komputer: HP Compaq 6720s
    Windows XP Professional SP3
    Dziękuje z góry za wszelkie sugestie.
    Tomek
  • REKLAMA
  • #2 7523876
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1091
    Ad. 3 - czy to coś napisał obejmuje to co jest przez MS definiowane jako czysty rozruch - http://support.microsoft.com/kb/310353/pl ?

Czy w trybie awaryjnym jest tak samo, czy może zamykanie odbywa się bez przeszkód?
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686
  • REKLAMA
  • #3 7524184
    tomgaw
    Poziom 18  
    Ocena: 32
    Cytat:
    Ad. 3 - czy to coś napisał obejmuje to co jest przez MS definiowane jako czysty rozruch - http://support.microsoft.com/kb/310353/pl ?

Po kilku testowych restartach system zamyka się prawidłowo raz na ok. pięć razy, jednak zawiesza się przy uruchamianiu.
    Cytat:
    Czy w trybie awaryjnym jest tak samo, czy może zamykanie odbywa się bez przeszkód?

W trybie awaryjnym zamykanie odbywa się bez przeszkód, uruchamianie również.
  • #4 7660219
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
REKLAMA