Witam wszystkich bardzo serdecznie. Mam pewien problem, ale to może opowiem: od kolegi dostałem laptopa uczącego języka niemieckiego i angielskiego Primus MegaTop czy coś takiego. Laptop pracuje w języku niemieckim, ale coś znam. Sprzęt sprawny, planuję go podłączyć do kompa. Mam kabel COM, port COM i laptop też ma port COM. Jest to laptop posiadający jeszcze gniazdo drukarki, myszy (tej nie mam
) i słuchawkowe. Planuję go przerobić na coś laptopo-podobnego. Mam plany ale najpierw planuję to podpiąć do kompa. Pierwsze: czy jest sens to przerabiać i jak powinien wyglądać taki program który można do tego załadować? Drugie: jaki powinien być program do kontroli sprawności portu i danych przepływających przez port COM? Zdjęć nie mam na razie bo aparat mam zepsuty, ale dla pomocy dodam, że laptop jest czarny i pisze na obudowie YENO I taki ma to system. Kolory wyświetlacza można regulować od jasnego do niebieskiego (wyświetlacz zielony z czarnym tekstem). Laptop obsługuje jeszcze CD-ROM. Za pomoc dziękuję
kzyho
P.S.: Jeśli umieściłem nie tu gdzie trzeba to bardzo przepraszam, nie wiedziałem dokładnie czy umieścić w hardware czy w software.
kzyho
P.S.: Jeśli umieściłem nie tu gdzie trzeba to bardzo przepraszam, nie wiedziałem dokładnie czy umieścić w hardware czy w software.