logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Panasonic Lumix DMC LS-1 - Bateria pokazuje rozładowanie mimo sprawności

urgosik 12 Sty 2010 15:46 4057 12
REKLAMA
  • #1 7524560
    urgosik
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Cześć otóż od jakiegoś czasu mam problem z aparatem cyfrowym marki Panasonic model Lumix LS-1. Jak uruchamiam aparat to ciągle wyskakuje powiadomienie że bateria jest rozładowana(na czarnym tle czerwony napis i rysunek baterii pustej) Rzadko po jakimś czasie się uruchamia.. Zaznaczam iż baterie są sprawne napewno ;) Czy ktoś może miał coś takiego? jeśli nie to liczę na jakąś sugestie na ten temat:) pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #2 7524704
    goldi74
    Poziom 43  
    Ocena: 1533
    Sprawdź go na innych bateriach. Skąd masz pewność, że baterie są "sprawne napewno"?
  • #3 7524707
    urgosik
    Poziom 11  
    Mam pewność ponieważ aparat był sprawdzany na kilkunastu bateriach.

Zdania rozpoczynamy wielką literą, a kończymy?
    Proszę to poprawić.
    Wpis moderacyjny dotyczy wszystkich piszących w temacie!
    Nie kasować wpisów moderacyjnych!
    [_P_]
  • REKLAMA
  • #4 7529006
    ion-tichy
    Poziom 31  
    Ocena: 145
    A czy ustawione w menu jest zasilanie z baterii czy akumulatorków? Przy poprawnych ustawieniach i tego typu objawach przyczyn może być wiele. Od zaśniedziałych styków poprzez różnego rodzaju zwarcia na płycie (nawet między kulkami pod BGA), może to być również zbytnie obciążenie przez elementy mechaniczne. A jak się zachowuje w trybie przeglądania?
  • #5 7529040
    urgosik
    Poziom 11  
    Aparatu wogóle nie można uruchomić. :|

Zdania rozpoczynamy wielką literą, a kończymy?
    Proszę to poprawić.
    Wpis moderacyjny dotyczy wszystkich piszących w temacie!
    Nie kasować wpisów moderacyjnych!
    [_P_]
  • REKLAMA
  • #6 7529123
    ion-tichy
    Poziom 31  
    Ocena: 145
    Czyli jakieś zwarcie na płycie, lub brak styku. Czy próbowane było uruchamianie z akumulatorków?
  • REKLAMA
  • #7 7529827
    urgosik
    Poziom 11  
    Tak było próbowane.
  • #8 11829868
    Kama-lipton
    Poziom 2  
    Odnawiam bo mam taki sam problem, Lumix DMC LS5 , próba wszelakich bateri. niektóre sa w stanie wyświetlić komunikat o rozładowanych bateriach , a niektóre nawet nie. w czym problem ?
  • #9 11829987
    urgosik
    Poziom 11  
    Ja zagadki nie rozwiązałem do dzisiaj. ;)
  • #10 11830384
    Kama-lipton
    Poziom 2  
    A zanosiłes gdzies sprzet czy rzuciłes go po porstu w kąt ? :D szczerze to nie wiem czy go gdzieś zanieść i czy to w ogóle było by opłacalne.
  • #11 11844704
    urgosik
    Poziom 11  
    Rzuciłem w kąt, ale z dwóch możliwe, że można by jednego zrobić.;)
  • #12 11848515
    _PREDATOR_

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2312
    Konto firmowe:
    ELMAX
    Małe Przedmieście 20/4, Olesno, 46-300 | Tel.: 535 XXX XXX (Pokaż) | Strona WWW: http://ftp.interka.pl/~elmax/about.php
  • #13 11848597
    urgosik
    Poziom 11  
    Nie, zaraz to poprawię.

@topic
    Spróbuj z różnymi bateriami, mi raz zadziałał bo do niego powróciłem przez to odświeżenie.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z aparatem cyfrowym Panasonic Lumix DMC LS-1, który wyświetla komunikat o rozładowanej baterii, mimo że baterie są sprawne. Inni uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie różnych baterii, ustawień zasilania oraz możliwe zwarcia na płycie głównej. Wskazują również na problemy z mechanicznymi elementami aparatu. Użytkownik potwierdza, że próbował różnych akumulatorów, ale problem nadal występuje. Inny uczestnik porusza podobny problem z modelem Lumix DMC LS5, co sugeruje, że może to być szerszy problem z tymi aparatami.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA