logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Whirlpool AWE 6517/p - pralka nie pobiera płynu do płukania, co sprawdzić?

lukas22333 13 Sty 2010 20:21 8608 6
REKLAMA
  • #1 7531069
    lukas22333
    Poziom 11  
    Ocena: 11
    Witam, mam problem z moją pralką, od jakiegoś czasu przestała pobierać płyn do płukania. Proszek bez problemów pobiera.
    Nigdy nie miałem styczności z takimi rzeczami dlatego prosiłbym o porady co ewentualnie może być nie tak. Pojemnik na proszek i płyn już kilka razy czyściłem i poprawiałem ale to nie to.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 7531910
    lukas22333
    Poziom 11  
    Drożność pojemnika sprawdziłem, woda przelewa się przez niego normalnie. Panel z wszystkimi diodami i pokrętłem ściągnąłem ale tam nie ma żadnego dostępu do dyszy - są tam same kabelki. Możesz napisać gdzie znajdę elektrozawór ? bo sito w dopływie wody sprawdzałem już tylko nie wiem gdzie ten zawór jest.

Pozdrawiam
  • #4 7531958
    Paw_el

Specjalista AGD
    Ocena: 1551
    Do elektrozaworu jest przykręcony wąż doprowadzający wodę do pralki, ale to nie będzie u Ciebie przyczyną nie zabierania płynu, sprawdź dobrze dyszę i jej ramię (dźwignię która steruje dyszą) dostępna jest po zdjęciu panelu górnego.
    Konto firmowe:
    Naprawa Pralek Automatycznych Zmywarek
    Poznańska 46, Kalisz, 62-800 | Tel.: 62 XXXXXXX (Pokaż)
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #7 7543184
    lukas22333
    Poziom 11  
    Problem rozwiązany.
    Dla potomnych:
    Przyczyną było za małe ciśnienie wody, było to spowodowane zatkaniem sitka przy zaworze(przy ścianie).

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z pralką Whirlpool AWE 6517/p, która przestała pobierać płyn do płukania, mimo że proszek działa prawidłowo. Po kilku próbach czyszczenia pojemnika na płyn, użytkownik sprawdził drożność rurek, jednak problem nadal występował. W odpowiedziach zasugerowano sprawdzenie dyszy oraz dźwigni sterującej, a także elektrozaworu. Ostatecznie, problem został rozwiązany poprzez usunięcie zatoru w sitku przy zaworze, co poprawiło ciśnienie wody.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA