logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zrobić naklejki na maszyny rolnicze domowym sposobem?

zielo0ony 17 Sty 2010 14:29 5292 6
REKLAMA
  • #1 7549118
    zielo0ony
    Poziom 11  
    Ocena: 17
    Witam wszystkich serdecznie!~
    Chciałem wydrukować naklejki na maszyny rolnicze i inne domowym sposobem. Wiem, że do tego bedzie potrzebny specjalny papier samoprzylepny. Ale nie o to mi chodzi. Ostatnio kupiłem u jednego gościa naklejki i interesuje mnie sposob w jaki on to zrobił. Na papierze samoprzylepnym zostały same literki i na nie przyklejił jakiś cienki papier w celu przyklejenia na powierzchnie samych naklejek. Chodziło mi o to zeby idealnie rowno w odstepach były literki zeby wyglądały jak oryginał. Zaraz dołącze zdjęcia. Chyba nikt żyletka tego nie wycinał. Chciałbym zrobić takie rzeczy. Jezeli chodzi o koszty to mam około 300zł i moge w cos zainwestować. Sami widzicie ze to nie jest duzo... Jak bedziecie mieli jakies pomysł to proszę zebyście sie podzielili z pomysłami.
    Dziękuje i pozdrawiam!

Jak zrobić naklejki na maszyny rolnicze domowym sposobem? Jak zrobić naklejki na maszyny rolnicze domowym sposobem?
  • REKLAMA
  • #2 7549152
    lubik00
    Poziom 15  
    Ocena: 11
    takie rzeczy wykonuje się na ploterze
    wrzucasz plik corela z krzywymi i automat ci to wycina potem usuwasz zbędne tło i naklejasz tzw. folię transferową (ten cienki papier u ciebie)
  • REKLAMA
  • #3 7549537
    zielo0ony
    Poziom 11  
    lubik00 napisał:
    takie rzeczy wykonuje się na ploterze
    wrzucasz plik corela z krzywymi i automat ci to wycina potem usuwasz zbędne tło i naklejasz tzw. folię transferową (ten cienki papier u ciebie)

czyli jakies 10 000 tys zł na to trzeba szykować?

a jakaś tańsza metoda?
  • #4 7549716
    eseli
    Poziom 27  
    Ocena: 64
    używany ploter powinneś znaleść do 1 tyś.
  • REKLAMA
  • #5 7551071
    zielo0ony
    Poziom 11  
    czyli usiąść i płakać. Nic tylko mysleć skad tyle kasy uzbierać.
  • #6 7551113
    Błażej
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3613
    Jeżeli to są jakieś jednostkowe sztuki, to samemu wykonaj projekt, a potem udaj się do jakiejś agencji reklamowej z zapisanym plikiem. Bez problemu zamówisz wycięcie w odpowiednim rozmiarze. Folię transferową tez pewnie u nich kupisz.
  • REKLAMA
  • #7 7552473
    copyman
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 829
    Podesłałem Ci przykładowego linka w poście którego moderacja z łaski swojej wyrzuciła/usunęła . Dlaczego ? Ogólnie to nie taka droga rzecz i możesz sam wycinać litery i inne grafiki. I nie musisz korzystać z usług agencji :D !

C.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje sposobu na samodzielne wykonanie naklejek na maszyny rolnicze. Wskazuje na potrzebę użycia specjalnego papieru samoprzylepnego oraz folii transferowej. Odpowiedzi sugerują, że najlepszym rozwiązaniem jest użycie plotera tnącego, który umożliwia precyzyjne wycinanie liter i grafik. Użytkownicy podają, że można znaleźć używane plotery w przystępnych cenach, a także sugerują zlecenie wycięcia projektu w agencji reklamowej, co może być tańszą alternatywą. Wskazują również na możliwość samodzielnego wycinania liter, co może obniżyć koszty.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA