logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Toshiba Qosmio G35 nie uruchamia się system Windows

bolczyQ 19 Sty 2010 00:19 2447 4
REKLAMA
  • #1 7556628
    bolczyQ
    Poziom 2  
    Mam problem z laptopem Toshiba G35 a mianowicie z jego uruchomieniem. Kilka dni temu zepsuła sie nagrywarka ,więc kupiłem nową, po jej podłączeniu laptop uruchomił sie normalnie lecz niestety jej nie wykrył. Wszedłem do biosu nic tam był wykryty ciągle poprzedni oryginalny model nagrywarki chociaż podłaczyłem nową i niestety nie było możliwosci zmiany. Wyszedłem z biosu nie przestawiając NIC i od tamtej pory laptop nie uruchamia się.
    Cały czas jest czarny ekran, do biosu mogę wejść bez problemu lecz Windows nie startuje. Wiem że jest jakaś kombinacja klawiszy którą można wybrać opcje włączenia laptopa ale niestety nie wiem jaka.

Prosze o pomoc w tej sprawie..
  • REKLAMA
  • #2 7556756
    Wrather
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    ja bym najpierw proponował sprawdzić czy w czytniku kart coś nie siedzi ;)
    spróbuj odłączyć ten nowy napęd i sprawdź czy wtedy będzie się włańczać.

bolczyQ napisał:
    Wiem że jest jakaś kombinacja klawiszy którą można wybrać opcje włączenia laptopa ale niestety nie wiem jaka:(

chodzi Tobie o włączanie laptopa klikając jakieś klawisze z klawiatury? ustawia się to w BIOSie, wybiera się jaka ma to być kombinacja.
  • REKLAMA
  • #3 7556773
    bolczyQ
    Poziom 2  
    Wreszcie jakieś zainteresowanie moim tematem bo na innych forach nikt nic nie wie.

A więc tak kolego.

W czytniku pusto. Nowy napęd odłaczam i podłączam stary który nie czyta płyt i jest to samo. Jeśli chodzi o ustawienia w biosie to nawet na DEFAULT nic nie daje a zmiana co ma pierwsze startowac to ja wiem jak sie ustawia, ale co z tego jak tylko HDD może pierwszy wystartować (chociaż nieb startuje) bo CDROM nie czyta płyt a nowy CDROM nie wykrywa bios więc nie mogę zainstalować systemu.
    I tu tkwi cały problem.

A jeśli chodzi o kompilacje klawiszy to tak jak wczesniej napisałem - miałem juz taki przypadek jakiś czas temu i po włączeniu przycisku START naciskałem kilka klawiszy na raz i po którymś razie pojawiło sie okno z wyborem uruchomienia windowsa, i od tamtej pory laptop śmigał bez zarzutu. Aż do teraz.

Przekręcasz, gubisz literki. Stosujesz sporo emotikon, a więc informuję. Na forum obowiązuje regulamin, a forum to nie Gadu Gadu. mat_ed
  • REKLAMA
  • #4 7557373
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 7557542
    bolczyQ
    Poziom 2  
    Sprawdzałem to. Odłączyłem baterie i jest to samo
REKLAMA