Witam serdecznie
Na wstępie chciałbym prosić o nie odsyłanie mnie do opcji szukaj gdyż jej już używałem i nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi...
Przechodząc do tematu.
Mam dysk WD8000JB-00JJC0 w którym spaliła się elektronika. zakupiłem na allegro nowego dawce lecz samo przełożenie elektroniki nie dało efektu. W sensie że w biosie jest wykrywany jako WDC ROM MODEL--SABRE
Proszę o napisanie czy da się coś z tym faktem zrobić i jeśli tak to proszę o poinstruowanie jak tego dokonać...
poniżej zdjęcia i dane obydwu dysków:
Pacjent:
[URL=htt
Dawca
[URL=htt
Obydwie płytki maja ten sam numer:
2060-701292-002 REV A
Dodam że nie ma problemu z lutowaniem układów układów scalonych...
Czytałem że w niektórych przypadkach wystarczy przylutować układ "U12" i chciałbym się dowiedzieć czy w tym przypadku to zadziała...
"Lepiej dwa razy zapytać niż raz się pomylić"
Z góry dziękuję za zainteresowanie tematem i udzielona pomoc.
Pozdrawiam
MAŁY001
Proszę wklejać zdjęcia wg tej instrukcji:Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
[DriverMSG]
Na wstępie chciałbym prosić o nie odsyłanie mnie do opcji szukaj gdyż jej już używałem i nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi...
Przechodząc do tematu.
Mam dysk WD8000JB-00JJC0 w którym spaliła się elektronika. zakupiłem na allegro nowego dawce lecz samo przełożenie elektroniki nie dało efektu. W sensie że w biosie jest wykrywany jako WDC ROM MODEL--SABRE
Proszę o napisanie czy da się coś z tym faktem zrobić i jeśli tak to proszę o poinstruowanie jak tego dokonać...
poniżej zdjęcia i dane obydwu dysków:
Pacjent:
[URL=htt
Dawca
[URL=htt
Obydwie płytki maja ten sam numer:
2060-701292-002 REV A
Dodam że nie ma problemu z lutowaniem układów układów scalonych...
Czytałem że w niektórych przypadkach wystarczy przylutować układ "U12" i chciałbym się dowiedzieć czy w tym przypadku to zadziała...
"Lepiej dwa razy zapytać niż raz się pomylić"
Z góry dziękuję za zainteresowanie tematem i udzielona pomoc.
Pozdrawiam
MAŁY001
Proszę wklejać zdjęcia wg tej instrukcji:Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
[DriverMSG]