logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

WD8000JB-00JJC0 - Jak naprawić dysk po wymianie elektroniki?

MALY001 19 Sty 2010 23:37 993 3
REKLAMA
  • #1 7561627
    MALY001
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    Witam serdecznie
    Na wstępie chciałbym prosić o nie odsyłanie mnie do opcji szukaj gdyż jej już używałem i nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi...

Przechodząc do tematu.
    Mam dysk WD8000JB-00JJC0 w którym spaliła się elektronika. zakupiłem na allegro nowego dawce lecz samo przełożenie elektroniki nie dało efektu. W sensie że w biosie jest wykrywany jako WDC ROM MODEL--SABRE
    Proszę o napisanie czy da się coś z tym faktem zrobić i jeśli tak to proszę o poinstruowanie jak tego dokonać...
    poniżej zdjęcia i dane obydwu dysków:
    Pacjent:
    [URL=htt

Dawca
    [URL=htt

Obydwie płytki maja ten sam numer:
    2060-701292-002 REV A

Dodam że nie ma problemu z lutowaniem układów układów scalonych...

Czytałem że w niektórych przypadkach wystarczy przylutować układ "U12" i chciałbym się dowiedzieć czy w tym przypadku to zadziała...

"Lepiej dwa razy zapytać niż raz się pomylić"

Z góry dziękuję za zainteresowanie tematem i udzielona pomoc.

Pozdrawiam
    MAŁY001

Proszę wklejać zdjęcia wg tej instrukcji:Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    [DriverMSG]
  • REKLAMA
  • #2 7563330
    Arek K.
    Poziom 21  
    W każdym temacie pisano o rom a kolega chyba dla jaj pyta czy aby na pewno...
  • REKLAMA
  • #3 7563483
    MALY001
    Poziom 13  
    za przeproszeniem dla jaj to się kury hoduje....

jak komuś nie zależny na danych to może sobie robić co chce... ja nie mogłem ryzykować błędu a dane były mi potrzebne na wczoraj....

Dobrze że Rosjanie są bardziej pomocni i życzliwi... dzisiaj o 11:30 napisałem wątek na rosyjskim forum ... o 11:40 dostałem wyczerpującą odpowiedź... dane się kopiują na drugi dysk...
    Szkoda że za to dziekuję kolegom za wschodniej granicy zamiast rodakom ale jednak zdanie obcokrajowców na temat polaków jest prawdziwe...
    Prędzej Polak Polaka opier****** niz mu pomoże...
    smutne ale prawdziwe.

dane odzyskane

temat do zamknięcia i do kosza...

Pozdrawiam wszystkich którzy mi pomogli (aczkolwiek te podziękowania nie należą się użytkownikom elektrody - niestety)
  • #4 7563911
    Arek K.
    Poziom 21  
    Czytałem że w niektórych przypadkach wystarczy przylutować układ "U12" i chciałbym się dowiedzieć czy w tym przypadku to zadziała...
    Trzeba było to zrobić - to jest ROM.
REKLAMA