logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Western Digital WD3200AVJS (320GB) - pojemność 0.00 GB SATA

godzuki23 25 Sty 2010 20:27 1921 6
  • #1 7591182
    godzuki23
    Poziom 14  
    Ocena: 11
    Koledzy!
    Jak w temacie ma kłopot z tym dyskiem nijak go nie podłącze to pokazuje 0.00 GB. "Taśma" była zmieniana, zasilacz też. Nie wiem od czego zacząć aby ukazała się chociaż prawdziwa pojemność dysku. Dalej sobie dam radę, tylko ta pojemność :(
  • #2 7591497
    migol21
    Specjalista HDD Recovery
    Ocena: 415
    Co pokazuje CHK_WD
  • #3 7594747
    godzuki23
    Poziom 14  
    Tylko że u kolegi "go" widzi pod biosem znaczy widzi nazwę, u mnie jest pusto, wykrywa go ale nie wie jaki dysk. Z log-iem jest problem bo pokazuje ze dysk jest zajęty i nie może nic z nim zrobić. Później dam screen-a z tą wiadomością.

PS.:
    Dysk jest aktualnie podłączany przez kontroler SATA na PCI (brak sata na płycie). Na innym komputerze z SATA ten sam problem.
  • #4 7595170
    migol21
    Specjalista HDD Recovery
    Kolego to widzi go czy nie widzi pod BIOS-em ?
    MHDD wykrywa go ?
    Jeśli nie to kolega sam nic nie poradzi.
  • #5 7598495
    godzuki23
    Poziom 14  
    Jak już napisałem wcześniej. Rozpoznaje że to dysk tylko nie wie jaki.
  • #6 7598795
    migol21
    Specjalista HDD Recovery
    Zdjęcia z komunikatów proszę umieścić przecież nie rozmawiamy chyba o bajkach tylko o konkretach i konkretów oczekujemy.
  • #7 7599115
    GoLLaB
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    godzuki23 napisał:
    Tylko że u kolegi "go" widzi pod biosem znaczy widzi nazwę, u mnie jest pusto, wykrywa go ale nie wie jaki dysk. Z log-iem jest problem bo pokazuje ze dysk jest zajęty i nie może nic z nim zrobić. Później dam screen-a z tą wiadomością.

PS.:
    Dysk jest aktualnie podłączany przez kontroler SATA na PCI (brak sata na płycie). Na innym komputerze z SATA ten sam problem.

Czyli z tego co zrozumiałem: u Ciebie nie ma nic, nie widzi nazwy dysku ani rozmiaru?
    U kolegi widzi nazwę dysku ale nie wykrywa prawdziwego rozmiaru?
    U kolegi jest zwykła SATA czy PCI->SATA albo IDE -> SATA?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z dyskiem Western Digital WD3200AVJS (320GB), który po podłączeniu wyświetla pojemność 0.00 GB. Zmiana taśmy i zasilacza nie przyniosła rezultatu. Dysk jest rozpoznawany przez BIOS, ale nie pokazuje jego nazwy ani rzeczywistej pojemności. Użytkownik korzysta z kontrolera SATA na PCI, ponieważ płyta główna nie ma złącza SATA. Inni uczestnicy dyskusji sugerują użycie narzędzi diagnostycznych, takich jak MHDD, oraz proszą o przesłanie zrzutów ekranu z komunikatami błędów, aby lepiej zrozumieć problem.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA