logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Vw Lt 2.5 TDI 80kw Silnik ANJ - prosze o analize logów

grudzien9 25 Sty 2010 23:33 4652 4
REKLAMA
  • #1 7592461
    grudzien9
    Poziom 10  
    Ocena: 9
    Witama mógłby ktoś zanalizować logi dynamiczne? Vw Lt 2.5 TDI 80kw Silnik ANJ.
    Problemy? Stan awaryjny przy pewnej prędkości obrotowej.
    Przepływka wymieniona na Lucasa, turbina wymieniona na używke, czujnik ciśnienia doładowania wymieniony i dalej to samo. Oczywiście wszystkie filtry itp tez wymienione.
    Vw Lt 2.5 TDI 80kw Silnik ANJ - prosze o analize logów Vw Lt 2.5 TDI 80kw Silnik ANJ - prosze o analize logów Vw Lt 2.5 TDI 80kw Silnik ANJ - prosze o analize logów Vw Lt 2.5 TDI 80kw Silnik ANJ - prosze o analize logów Vw Lt 2.5 TDI 80kw Silnik ANJ - prosze o analize logów
    Z góry dziękuje i POzdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 7592518
    MRCZ
    Poziom 17  
    Ocena: 75
    Tnie paliwo. Przepływomierz do wymiany. Wypnij wtyczkę z przepływomierza i przejedź się powinien jechać lepiej...
  • REKLAMA
  • #3 7605356
    grudzien9
    Poziom 10  
    Ocena: 9
    Chodzi o to że przepływka była wymieniona na nowa Lucasa, przed wymiana byly te same objawy. Na kompie wychodzi bład 17553 przerwa lub zwarcie z plusem(da sie skasowac ale za jakis czas znowu wraca). Ale jak to sprawdzic który jest zawrty z którym? Tak na oko porobiłem takie pomiary:

Sprawdzalem napiecia na wtyczce przy w łączonym zapłonie i mam:
    2+masa - napiecie aku
    2+3 - napiecie aku
    4+masa 4.9v
    4+3 - 4.9v
    Vw Lt 2.5 TDI 80kw Silnik ANJ - prosze o analize logów
    Dodatkowo odpiołem plusa z aku i to wyniki:
    2+masa - jest przejscie
    3+masa - jest przejscie
    4+masa jest przejscie
    5+cokolwiek -nic niema
    2+3 - 1090Ω
    2+4 - 1998Ω
    3+4 - 763 Ω
    Moze macie jakies pomysly. Kiedys próbowałem jezdzic bez przepływki i stan awaryjny wystepował duzo wczesniej.
    Dziekuje i POZDRAWIAM
  • REKLAMA
  • #4 7985802
    karampa
    Poziom 2  
    Na moje ktos robił program w kompie, jakis nie udolny cos zbabrał,widac to po żądanym cisnieniu,2,1 bara program seryjny ma 1.9 max i dawka paliwa tez podniesiona. Musisz jechac do tunera i niech zrobi pożądny program lub wgra seryjny.
  • #5 7985829
    tomek.kopiec
    Poziom 18  
    Ocena: 62
    karampa napisał:
    Na moje ktos robił program w kompie, jakis nie udolny cos zbabrał,widac to po żądanym cisnieniu,2,1 bara program seryjny ma 1.9 max i dawka paliwa tez podniesiona. Musisz jechac do tunera i niech zrobi pożądny program lub wgra seryjny.

program jest w porządku,Lt ma takie wymagania w mapie.Dodatkowe pytanie,czy po przejściu w tryb awaryjny dochodzi do tak drastycznego spadku mocy że jest ciężko ruszyć z miejsca?
REKLAMA