Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

ZABLOKOWANY BLAUPUNKT

lukop2 21 Lip 2004 10:38 2895 9
  • #1 21 Lip 2004 10:38
    lukop2
    Poziom 10  

    Dzien dobry wszystkim.
    Potrzebuje pomocy co do Blaupunkta model ANTARES T60 (radiotelefon)
    Problem polega na tym ze zablokowalem sobie radio i nie wiem jak je odblowkolwac.Kod radia posiadam ale dostalem go troszke za pozno i probowalem po swojemu wpisujac kombinacje np.1234 wlaczyc radio.
    Okazalo się jednak ze kod jest troszke trudniejszy bo "1746" i zablokowalem radio.
    Caly czas mam komunikat WAIT 1 HOUR i probowalem juz wszystkiego.Zostawilem radio wlaczone , wylaczone i D......nie moge ponownie wpisac kodu.
    Poradzcie co zrobic.

    -1 9
  • #2 21 Lip 2004 10:54
    inokris
    Poziom 19  

    Zostaw radio w pozycji wlączone na ok. 1 godzine.

    1
  • #3 21 Lip 2004 10:56
    SlaweK
    Poziom 43  

    Jak porawidłowo je podłączysz to radio samo mówi Ci co zrobić. Zaczekać godzinę na włączonym ale obawiam się że potrzebna Ci jeszcze będzie odpowiednia karta by go odblokować, tak przynajmniej było z innymi modelami radii z telefonem jak Helsinki czy Amsterdam.

    SławeK

    0
  • #4 21 Lip 2004 11:25
    lukop2
    Poziom 10  

    Dzikuje za rady...ogolnie radio dzialalo bo dostalem je od ojca ...ale pomieszalem kody i teraz jest dupa!!Slyszalem tez aby odlaczyc radio od pradu na 3 dni i wtedy pamiec sie zresetuje--to prawda ??Co do propozycji pozostawiena na godzine wlaczone..juz to probowalem i bez efektu...

    0
  • #5 21 Lip 2004 14:01
    SlaweK
    Poziom 43  

    Znaczy że źle je podłączyłeś ( ile plusów podałeś i gdzie ? ). Trwałość zapisu pamięci eeprom to ponad 100lat. miłego czekania!

    SławeK

    0
  • #6 21 Lip 2004 14:39
    lukop2
    Poziom 10  

    wydaje mi sie ze podlaczone jest OK. Wczoraj podlaczylem i bylko OK...byl komunikat aby podac kod( ja oczywiscie musialem pomieszac i zle wpisalem 3 razy kod) i sie zablokowalo...od tego czasu jest komunikat WAIT 1 HOUR...i czekam na wlaczonyum i na wylaczonym i nic nie skutkuje.....

    0
  • #7 21 Lip 2004 15:13
    SlaweK
    Poziom 43  

    Nie odpowiedziałeś na pytanie i z uporem maniaka twierdzisz że jest dobrze. A ja twierdzę że radio samo mówi co masz zrobić. Jeśli spełniłes warunki których domaga się radio to powinno zadziałać a jeśli nie to masz uszkodzenie. Proste ?

    SławeK

    0
  • #8 22 Lip 2004 03:18
    arttoo
    Spec od car audio

    Slawku niewazne czy na jednym czy na dwoch pisze wait 1 h to znaczy wait 1 h co do tego jestem pewien a jak dalo sie wpisac wczesniej 3 razy nie ten kod to po wlaczeniu radia na godzine i nie dotykaniu zadnego klawisza radio samo zapyta sie o kod.Trzeba tylko spokojnie wyczekac te 60 minut

    0
  • #9 22 Lip 2004 10:25
    lukop2
    Poziom 10  

    Koledzy ja juz czekalem nawet 2 H i nie pytalo o ponowne wpisanie kody...poniewaz jestem laikiem w tych sprawach chyba pojade do jakiegos serwisu bo szkoda mi radia...a co do podlaczenia do wydaje mi sie( podkreslam wydaje mi sie ) ze jest podlaczone OK---juz mowie czemu: po pierwsze nie jest to pierwsze radio pod ta instalacja ktora mam w aucie , a po drugie przed blednym wpisaniem kodu dzialalo OK.
    Dziki mimo wszystko za rady...pozdrawiam...

    0
  • #10 09 Wrz 2004 21:14
    wicek
    Poziom 10  

    lukop ma rację , ja to samo mam z bostonem c 30, też czekam 2 dni i dalej nic

    0