logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wpisać kod do fabrycznego radia w Oplu Corsa 1996 po rozładowaniu akumulatora?

Anixas 27 Sty 2010 16:58 43117 6
REKLAMA
  • #1 7600990
    Anixas
    Poziom 2  
    Ocena: 8
    Witam, nie wiem czy w dobrym dziale pisze wiadomosc (jesli nie , to przepraszam i prosze o przeniesienie)
    Mam problem z radiem, z kodowaniem go , padł mi akumulator, i tym samym rozdkodował mi sie radio w corsie 96 rocznik.
    Nie jest to radio kupione, tylko wbudowane fabrycznie.
    Znam kod , który trzeba wpisac , aby je załączyc, ale nie wiem jak to zrobic, czy ktoś może mnie pokierowac ? Podac jakąś "instrukcje obsługi" ?
    Z góry dziękuję.

Pisownia do poprawy [czcionka]. Reg. pkt 10.9 i 15. [damiancz]
  • REKLAMA
  • #2 7601223
    plahenryk
    Poziom 16  
    Ocena: 111
    Trochę mało informacji, ale u mnie jest tak:1 Przekręcić kluczyk w stacyjce i włączyć radio- na wyświetlaczu powinno być SAFE. 2 Po 3 sekundach !0 ----, 3 Wcisnąć kolejno przyciskiem 1 pierwszą liczbę kodu, 2 przyciskiem drugą liczbę kodu, 3 przyciskiem trzecią liczbę kodu, 4 przyciskiem czwartą liczbę kodu. Przyciskiem AS zatwierdzić (około 3 sek).Powodzenia
  • REKLAMA
  • #3 7601287
    Anixas
    Poziom 2  
    no dokladnie o to mi chodzilo, jutro sprobuje to zrobic, musze przepisac to na kartke ;-)
    Dziekuje, jesli sie nie uda, to bede pisała dalej ;-)

Dodano po 47 [minuty]:

No i nie udało sie, po włączeniu mam SAFE , ale pozniej nie pokazuje sie nic wiecej ;/
    Probowałam wpisac kod , pierwszą mam dwójkę, wiec co ? klikac przycieskiem 1 dwa razy ? bo ja tego nie kumam ;/
    znowu bede musiała jechac gdzies ;/ chyba.Bo sama tego nie ogarne ;/

Dużo błędów , klawisz "Pisownia" nie bez powodu jest obecny w systemie - użyj go i popraw swoje posty. [damiancz]
  • REKLAMA
  • #4 7602734
    m4gic
    Poziom 13  
    Ocena: 17
    Witam, kolega plahenryk wprowadził Cię w błąd. Owszem włączamy zapłon ale radio musi być wyłączone - na wyświetlaczu musi być data, następnie wciskamy i trzymamy przycisk "AS" i włączamy radio (przycisk AS cały czas trzymamy aż usłyszymy sygnał dźwiękowy w głośnikach) pojawia się 4 zera wbijamy kod j/w i zatwierdzamy AS.

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 7604181
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1400
    A gdy wszystko zawiedzie ;) - przeczytaj instrukcję obsługi , których wiele i to po polsku znajdziesz na elektrodzie.

Jest oddzielny dział z nimi i tam szukaj :
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/forum253.html

A typ radia jest na nim i może być podany np. na klapce kasety.
  • #6 7604365
    plahenryk
    Poziom 16  
    Ocena: 111
    Sposób podany przeze mnie dotyczył radia Blaupunkt SC202. Kolega nie podał typu radia więc podałem tak jak jest u mnie. Może komuś się przyda, zaś sugestie kolegi m4gic że wprowadziłem kogoś w błąd są nie na miejscu.
  • #7 7604518
    Anixas
    Poziom 2  
    Nie zawiodło :)

Radio ustawilam :)

Dziekuję baaardzo wszystkim za pomoc, zapisalam sobie wszystko na kartce i bede teraz wiedziała jak to ustawic :)
    Pozdrawiam!

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z wprowadzeniem kodu do fabrycznego radia w Oplu Corsa z 1996 roku po rozładowaniu akumulatora. Po włączeniu radia na wyświetlaczu pojawia się komunikat "SAFE". Użytkownik zna kod, ale nie wie, jak go wpisać. Odpowiedzi sugerują, aby najpierw włączyć zapłon, a następnie przytrzymać przycisk "AS" podczas włączania radia, co powinno spowodować wyświetlenie czterech zer. Następnie należy wpisać kod, zatwierdzając go ponownie przyciskiem "AS". W przypadku problemów zaleca się sprawdzenie instrukcji obsługi radia, które można znaleźć w internecie. Użytkownik ostatecznie udało się wprowadzić kod i uruchomić radio.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA