Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Zmywarka Bosch Logixx nie konczy zmywania.Pokazuje 1min

kmmazi 27 Jan 2010 23:18 15891 6
    kmmazi
    Level 12  
    Moja zmywarka na programie "szybki" nie kończy zmywania. Gdy zostaje 1min. do końca (płukanie i nabłyszczanie sie wyswietla na wyświetlaczu) ona po prostu nie konczy tego cyklu. Po godzinie dalej wswietla 1min. do końca.
    Czy ktoś by może wiedział co to może być???
    Pozdrawiam i dzieki za pomoc.
    memo29
    Level 1  
    Czy wiesz co się stało bo w mojej zmywarce to samo się dzieje i nie mogę znaleźć przyczyny?
    kmmazi
    Level 12  
    No niestety dalej nic mi sie nie udało ustalić co jest tego przyczyną :(
    Pozdrawiam
  • Helpful post
    TomekCarlos
    Level 26  
    Jeśli ostatnia minuta przedłuża się w nieskończoność to znaczy że nie została osiągnięta temperatura wody jaka powinna być na danym programie. Powodem tego jest albo problem z grzaniem albo zmywarka ma trudności w pobraniu odpowiedniej ilości wody na ostatnim płukaniu. Proszę to sprawdzić!!!
  • Helpful post
    Trull
    Level 28  
    Przyczyna jest dwojaka może być zapchana rurka łącząca układ hydrostatu z miską zmywarki lub zły styk na lutach w obwodzie przekaźnika grzałki. W pierwszym przypadku trzeba położyć zmywarkę na "plecy" na dole znajduję się pokrywa którą trzeba zdjąć potrzebne będą wkrętaki typu torx T25 lub T30 (nie pamiętam ) po zdjęciu pokrywy (lub pokryw jedna plastikowa druga z metalu)poszukać karbowaną rurkę (leży po lewej stronie nad pompą spustu) wyciągnąć ją (jest uszczelniana i blokowana o-ringami) dokładnie przemyć ją oraz oczyścić wylot przy samej ściance w który wkłada się w/w rurkę za pomocą szczotki do butelek :) W przypadku drugim trzeba wyciągnąć moduł i dokładnie oblutować końcówki przekaźników znajdujących się na płytce.
    A gdyby was zastanawiało co ma poziom wody do grzania to dla ułatwienia dodam ze grzałka ma czujnik ciśnienia wody. Za mało wody za małe ciśnienie grzałka grzeje sporadycznie.....
  • Helpful post
    zetmax
    Level 11  
    Witam, pisali już o tym, przy tym objawie - 1 min do zakończenia programu - pomogło zdjęcie lewego boku, wyjęcie płaszcza i jego gruntowne wyczyszczenie - chodzi już pół roku.
    kmmazi
    Level 12  
    I rzeczywiście wyczyszczenie rurek i płaszcza wodnego poradziło sobie z problemem. Wielkie dzięki dla wszystkich!