logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć głośniki Manta MM 1500 5.1 do DVD Thomson DTH262E?

artibogusz2007 29 Sty 2010 14:43 2720 6
REKLAMA
  • #1 7610862
    artibogusz2007
    Poziom 2  
    Witam wszystkich. Mam mały problem: Kupiłem dvd Thomson Dth262e, oraz głośniki Manta mm 1500 z możliwością podłączenia pod dvd. Problem pojega na tym że z tyłu dvd jest możliwość podłączenia tylko 2xcinch, a od głośników jest aż 6 tych wtyków. I moje pytanie brzmi czy jest możliwość podłączenia tych głośników aby wszystkie działały? Bo na allegro widziałem przejściówki ,,Adapter Y wtyk chinch -> 2x gniazdo chinch"Jak podłączyć głośniki Manta MM 1500 5.1 do DVD Thomson DTH262E?
    i czy dało by to jakiś rezultat. Z góry dziękuje za pomoc
  • REKLAMA
  • #2 7611750
    Kesz kesz
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    Witam.
    Z tego co opisujesz to dvd masz przystosowane tylko do dźwięku stereo.
    Także takie podłączenie jakie proponujesz nie da Ci efektu kina domowego.
    Z tego odtwarzacza możesz mieć tylko stereo.
  • REKLAMA
  • #3 7612051
    artibogusz2007
    Poziom 2  
    ale przy takim podłączenie na pewno nie da się nic zrobić?? a może nie dwa a 4 będą działały p takim podłączeniu.
  • REKLAMA
  • #4 7674675
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 7674725
    karnak
    Poziom 21  
    Ocena: 8
    a w tym dvd masz wogóle wzmacniacz mocy ? bo cos mi się wydaje że to tylko odtważacz bez wzm. m.cz.
  • #6 7674858
    ~~~pio~~~
    Poziom 15  
    Ocena: 161
    Żeby działały wszystkie głośniki musisz mieć dvd z Dolby Surround pro logic II .Dvd steruje wyjściami na każdy głośnik osobno. Jedynie możesz spiąć wszystkie wejścia tak żeby były na wszystkich dwa kanały ale to nie ma sensu, lepiej wymień dvd na inne.
  • #7 7683249
    Pablo1964
    Moderator
    Ocena: 641
    Aby uzyskać dźwięk przestrzenny, musisz dysponować wielokanałowym wzmacniaczem. Taki wzmacniacz występuje w amplitunerach i zintegrowanych zestawach KD.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z podłączeniem głośników Manta MM 1500 5.1 do odtwarzacza DVD Thomson DTH262E, który obsługuje jedynie dźwięk stereo przez złącza RCA (2x cinch). Odpowiedzi wskazują, że aby wykorzystać wszystkie głośniki, potrzebny jest amplituner wielokanałowy lub odtwarzacz DVD z obsługą Dolby Surround Pro Logic II. Proponowane rozwiązania obejmują zakup amplitunera, ponieważ podłączenie głośników przez adapter Y nie umożliwi uzyskania efektu kina domowego, a jedynie dźwięk stereo.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA