Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Quad atv110 - nie odpala (iskra jest)

piotr1979 31 Sty 2010 13:23 36479 12
  • #1 31 Sty 2010 13:23
    piotr1979
    Poziom 10  

    Jak w temacie za Chiny nie chce odpalić, iskra jest idealna, nawet jak wleje paliwo do gaźnika. Niema nawet odzewu, co może być?Quad atv110 - nie odpala (iskra jest)

    6 12
  • #2 31 Sty 2010 13:41
    Robert888111
    Poziom 14  

    Swieca dostaje paliwo? Zalewa ja? Zawory sa dobrze ustawione? Od kiedy nie odpala?

    5
  • #3 31 Sty 2010 13:59
    Art-U
    Poziom 10  

    Wlej troszke benzyny bezpośrednio pod świecę i zakręć. Jak będzie odzew to znaczy że masz problem z paliwem.

    3
  • #4 31 Sty 2010 14:13
    piotr1979
    Poziom 10  

    Od samego początku mam z nim problemy, to znaczy od maja, jak zimny nie chciał odpalić, jak już odpalił to ok. Zgaszony pół godziny i znowu godzina kręcenia i zapalił, teraz już w ogóle nie chce zagadać. Świeca dostaje paliwo, zawory nawet popuściłem dla pewności i dalej nic.

    Dodano po 13 [minuty]:

    Art-U właśnie wlałem paliwo i nic, nawet kichnięcia:(

    4
  • #5 31 Sty 2010 16:20
    Robert888111
    Poziom 14  

    Jaki przebieg ma ten silnik? Ma dobra kompresje?

    1
  • #6 31 Sty 2010 16:38
    piotr1979
    Poziom 10  

    Silnik ma może 3 godziny przepracowane. Może coś być z poziomem paliwa, jak ostawić? poziom?

    5
  • #7 31 Sty 2010 20:20
    Robert888111
    Poziom 14  

    A gdzie jest filtr powietrza? W ogole go nie ma czy tylko na zdjeciu?

    2
  • #8 31 Sty 2010 20:29
    mulek
    Poziom 26  

    Przede wszystkim sprawdź zawory. Bardzo często jest któryś podparty i są takie objawy jakie opisujesz.

    6
  • #9 31 Sty 2010 20:52
    piotr1979
    Poziom 10  

    Robert888111 napisał:
    A gdzie jest filtr powietrza? W ogole go nie ma czy tylko na zdjeciu?
    tylko na zdjeciu

    Dodano po 12 [minuty]:

    HMM lukne jeszcze raz do zaworów i dam znać czy coś pomogło

    5
  • #10 31 Sty 2010 20:54
    Robert888111
    Poziom 14  

    Krecac bez podlewania zalewa swiece? Zawory maja luz, jest sprezanie, iskra, dostaje paliwo i wogole nie daje oznak zycia...? Jednak cos musi byc nie tak. Sprobuj odpalic bez filtra, rozgrzej swiece palnikiem nie musi byc mocno i delikatnie podlej.

    2
  • #11 31 Sty 2010 21:22
    ads93
    Poziom 9  

    A co z gaźnikiem? Dobrze wyregulowany?

    Jesli nie to pchając quada do tyłu wrzuć wsteczny bieg i powinien odpalic. Wtedy po nagrzaniu silnika możesz go wyregulowac. To samo miał mój brak w synka quadzie.

    2
  • Pomocny post
    #12 01 Lut 2010 16:20
    Art-U
    Poziom 10  

    A na innej świecy próbowałeś? Czasem jest tak że iskra wygląda na dobrą ale po wkręceniu pod ciśnieniem nie jest już taka dobra..

    -1
  • #13 15 Maj 2010 15:21
    piotr1979
    Poziom 10  

    A więc udało się odpalić chinola okazało się ze wszystkie świece które miałem i te co kupowałem były do du.......py wsadziłem w końcu świeczkę od piły spalinowej i chodzi jak złoto .

    0