logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Skoki zużycia CPU do 100% po zmianie karty graficznej - co robić?

ruszti 01 Lut 2010 20:31 4061 3
REKLAMA
  • #1 7628686
    ruszti
    Poziom 2  
    Witam! Mój problem to procesor którego zużycie w stanie spoczynku skacze nawet do 30% . Przeglądałem to forum i nie znalazłem rozwiązania mojego problemu, gdyż nie znam się na logach itp. . Dodam jeszcze że podczas pracy(przeglądanie neta, oglądania filmików w sieci, grania) zużycie procka sięga czasem , a nawet dość często, 100% ,co uniemożliwia mi normalną prace ;p Po przejrzeniu paru tematów podobnych, powinienem zamieścić logi i screeny aby ułatwić zadanie :) Tak też zrobiłem oto wykaz z hijck , OTL, RATTIV3 , oraz screen z process exproler

Ps. Zauważyłem że może mieć na to wpływ moja przesiadka z starej karty graficznej na nową , lecz nie jestem pewny.

Proszę wklejać zdjęcia wg tej instrukcji: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic595877.html
    [DriverMSG]
    Załączniki:
    • RATTV3 raport.txt (36.04 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • OTL.Txt (75.08 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • hijackthislog.txt (9.68 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 7628794
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10454
    Na screenie nie widac obciazenia, wiec po co go wklejasz?
    RATTV3 tez jest zupelnie zbedny tak jak bezuzyteczny hjt w OTL tez nic ciekawego nie ma.
  • REKLAMA
  • #3 7628980
    ruszti
    Poziom 2  
    hmm.. skoro niepotrzebne to sorki :) chodzi mi głownie o to że np. podczas grania zużycie procka sięga 100% przez co są ciągłe lagi itp. Tak samo podczas oglądania filmików w sieci dzieje sie podobnie , filmiki sie tną i wogóle cieżko je obejrzeć. Sprzęt myśle mam na tyle dobry żeby z takimi rzeczami radzić sobie bez problemu ,ale jednak coś jest nie tak i niewiem zabardzo co. Mój procek to :
    Właściwości procesora:
    Typ procesora Intel Pentium 4 530J, 3033 MHz (15 x 202)
    Nazwa kodowa Prescott
    Seria E0
    Zbiór instrukcji x86, MMX, SSE, SSE2, SSE3
    Oryginalna częstotliwość taktowania 3000 MHz
    Min. / Maks. mnożnik procesora 14x / 15x
    Engineering Sample Nie
    Pamięć podręczna L1 śledzenia 12K Instructions
    Pamięć podręczna L1 danych 16 KB
    Pamięć podręczna L2 1 MB (On-Die, ECC, ATC, Full-Speed)

Często w menadrzeże zadań explorer.exe zabaiera sporo %% . A takto ciężko dostrzec bezpośredni proces który zużywa podczas pracy 100% procka.
  • #4 7645418
    MiroLord
    Poziom 26  
    Ocena: 172
    Sprawdź Kasperskiego, otwiera on 2 procesy w tle o nazwie avp.exe. U mnie co parę minut jeden z tych procesów obciąża procesor na maxa - gry się zacinają, to samo przy oglądaniu TV z tunera w komputerze. Wg mnie jednordzeniowe procesory przestają sobie radzić z najnowszymi antywirusami. Możesz spróbować wyłączyć Kasperskiego na parę minut i zobacz czy objawy opisane przez ciebie ustąpiły.
    Mój procesor to Athlon 64 3000+, socket 754.
    Soft antywirusowy - Kaspersky Internet Security 2009.
REKLAMA