logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy warto zaktualizować Windows XP Professional z SP2 do SP3? Różnice i wydajność

lukasz90 03 Lut 2010 12:41 5784 7
REKLAMA
  • #1 7636329
    lukasz90
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    Witam, mam obecnie Windowsa xp Professional Sp2, i mam możliwość zainstalowania Windowsa xp professional SP3 ? czy warto zmieniać na Sp3 ? czym to się różni ? Obawiam się że ten sp3 będzie mi przymulał kompa ;/
  • REKLAMA
  • #2 7636345
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1097
    Praktycznie SP3 to tylko zestaw łat i poprawek (w odróżnieniu od SP2, który wprowadzał również "nową jakość"). Wygodniejszy od pojedynczych, bo "w kupie" zgromadzonych.
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686
  • REKLAMA
  • #3 7636372
    lukasz90
    Poziom 14  
    to ja wiem że to jest zestaw poprawek ale czy warto instalować sp3 ? czy lepiej zostac przy 2 ? bo słyszałem nie wiem na ile to jest prawdą że niektóre programy nie działają pod sp3 ?
  • REKLAMA
  • #4 7636405
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1097
    Rzuć sobie monetą i wybierz, bo do takiej kategorii należą rozważania warto czy nie.
    spytaj tych, od których słyszałeś jakie to programy, jaka konfiguracja sprzętowa i sam zdecyduj, a nie pytaj innych - Ty dysponujesz informacjami o swym sprzęcie, preferencjach itp., więc z tego, iż napisze "mi nie przymula (niezależnie od tego co to słowo ma znaczyć) i wszystkie programy działają" przyjdzie Ci tyle co z ... krowiego placka (wszak rozmowa o komputerach, a nie "technologii produkcji pieczarek w warunkach polowych").
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686
  • #5 7636417
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #6 7636427
    tragi
    Poziom 22  
    Ocena: 51
    Ja myślę że warto zainstalować, chociażby ze względu na te wszystkie łaty w kupie, nie trzeba instalować każdej oddzielnie. Ja mam SP3 i nie zauważam, żeby zwolniło to komputer i nie zauważyłem również żeby jakieś programy nie działały z SP3.
  • #7 7636448
    lukasz90
    Poziom 14  
    aha dzięki i jeszcze jedno pytanko lepiej na tego obecnego Windowsa xp sp2 nałożyć dodatek sp3 czy zainstalować xp z sp3 ? bo mam takiego na cd.. ? czy to się czymś różni ?
  • #8 7636465
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zastanawia się nad aktualizacją systemu Windows XP Professional z SP2 do SP3, obawiając się, że nowa wersja może spowolnić działanie komputera. Odpowiedzi wskazują, że SP3 to głównie zestaw poprawek i łatek, co czyni go wygodniejszym niż instalowanie poprawek pojedynczo. Większość użytkowników nie zauważyła spowolnienia ani problemów z działaniem programów po aktualizacji do SP3. Zaleca się instalację SP3 dla dodatkowego zabezpieczenia. W przypadku posiadania Windows XP z SP2, nie ma potrzeby ponownej instalacji wersji z SP3, ponieważ aktualizacja z SP2 do SP3 zaktualizuje jedynie wybrane pliki.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA