logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak dźwięku z karty C-Media 8737/C3DX po formacie Win XP SP3

kapselekck 06 Lut 2010 10:57 1344 1
REKLAMA
  • #1 7651111
    kapselekck
    Poziom 2  
    Witam karta taka jak w temacie nie odtwarza dzwieku:/ zintegrowaną wyłączyłem na płycie głównej (ac`97 - disabled) zainstalowałem sterowniki do tej CMI i dzwięk nie leci z głośników. Win Xp SP3. Przed formatem wszystko było ok a po formacie niestety pojawił się taki problem. Gdy odpale winampa nie wyrzuca błędów tylko poprostu odtwarza utwór ale niestety go nie słychać w głośnikach. Głośniki odpowiednio wpięte z tyłu kartę poprawnie zainstalowana. A więc w czym możę tkwić problem? Próbowałem również wypiąć tą CMI i włączyć tą zint ( nie odinstalowywałem sterów ) ale niestety nie leci ani z tej dzwięk ani z tej :/ Głośniki sprawne tesowałem je pod laptopem.
  • REKLAMA
  • #2 7651429
    adamz74
    Poziom 33  
    Ocena: 192
    Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby w systemie WXP było zainstalowane więcej kart dźwiękowych.

Zakładając dobre i poprawnie zainstalowane sterowniki... sprawdził bym jakich urządzeń audio domyślnie używa Windows (panel sterowania -> dzwięki i urządzenia... -> audio) oraz czego używa Winamp (preferences -> plugins -> output -> direct sound output).

Pozdr!
REKLAMA