Witam, czy w stacjonarnej nagrywarce z dyskiem twardym i funkcją dvd z nagrywaniem płyt można wymienić napęd? Odtwarzacz głównie wykorzystywany było do nagrywania na dysku hdd, nie wypalałem płyt. Przeleżał tak z 2 lata, teraz gdy chcę pooglądać filmy na dvd, nie dotwarza lub odtwarza bardzo wybiórczo płyty. Czy można wymienić sam napęd? Oglądałem w środku, ale złącze jest jakieś cieniutkie płaskie.
posty scaliłem [Arko]
Rozebrałem moją nagrywarkę. Dysk twardy ma przejście z z ide na taśmę. Czyli wsadzony jest standardowy dysk z komputera i tylko przejściówka jest do taśm. Nagrywarka już nie ma takiej przejściówki, bo ma wejście taśmowe. Gdyby mieć taką przejściówkę, czy nie można by podłączyć normalny napęd dvd? Na nagrywaniu mi nie zależy, tylko na odczycie płyt.
posty scaliłem [Arko]
Rozebrałem moją nagrywarkę. Dysk twardy ma przejście z z ide na taśmę. Czyli wsadzony jest standardowy dysk z komputera i tylko przejściówka jest do taśm. Nagrywarka już nie ma takiej przejściówki, bo ma wejście taśmowe. Gdyby mieć taką przejściówkę, czy nie można by podłączyć normalny napęd dvd? Na nagrywaniu mi nie zależy, tylko na odczycie płyt.
Moderowany przez arko100:Treść poprawiłem, regulamin p. 14, 15. Zdania zaczynamy wielką literą.