logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Clark-91 zestaw głośnomówiący Nokia przerobić na bluetooth

konrad1 07 Lut 2010 09:34 3914 1
REKLAMA
  • #1 7655818
    konrad1
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    Witam.
    Mam już od kilku lat samochód z zestawem głośnomówiącym Clark- 91 przystosowanym do Nokii 6310 i kilku innych podobnych modeli.
    Interesowała mnie przeróbka do nowszego modelu np. N70, N73 jakiego aktualnie używam i nawet po przestudiowaniu całego forum nie znalazłem 100% rozwiązania, mimo iż wielu próbowało.
    Wygląda na to ,że jest to jednak dosyć skomplikowana i nieopłacalna przeróbka do tego każdy potrzebuje przerobić pod swój model telefonu.

Myślałem żeby iść krok dalej i przerobić ten zestaw tak aby działał na bluetooth wtedy pasowałby do większości nowszych aparatów i mógłby jeszcze długo nam posłużyć.

Może dałoby się wykorzystać do tego słuchawkę bezprzewodową ? i zamiast zmieniania uchwytu na telefon którego i tak nie można nigdzie zdobyć a na pewno nie tanio zlikwidować go zupełnie a zastąpić małą słuchawkę bluetooth którą można kupić za małą kasą.
    Macie jakieś pomysły ???
  • REKLAMA
  • #2 11362910
    myk1
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Kup gdzieś centralkę od CK-7 podłącz wszysko z clark 91. Kable z zasilania podłącz wg kolorów (czarny do czarnego itd) zsynchronizuj z telefonem przez bluetooth. Powinno działać. Znalazłem to na jakimś angielskim forum. Ja tak zrobiłem i działa
REKLAMA