logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zestaw samochodowy CARK 126 + NOKIA N73 - jak to podłączyć ?

liseczq 03 Sty 2011 18:19 3991 2
REKLAMA
  • #1 8952541
    liseczq
    Poziom 21  
    Ocena: 193
    Witam

Mam w samochodzie przez poprzedniego właściciela zamontowany zestaw CARK-126 na centralce HFU-4.

Uchwyt składa się z: MBC15S i AXF15S (gdzie dolutowana jest antena)

Wtyczka pasuje do Nokii N73, tylko uchwyt nie.

Co powinienem kupić, jaki uchwyt aby móc podłączyć Nokię N73 do tego zestawu ?

pzdr

Zestaw samochodowy CARK 126 + NOKIA N73 - jak to podłączyć ?
  • REKLAMA
  • #2 9597059
    borysek6210
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    z tego co pamiętam to możesz mieć problem z dokupieniem samego uchwytu do n73 bo nokia poleca CR-82 a to uchwyt uniwersalny bardziej pod zestaw ck 7w który ma bluetooth i kabel do ładowania baterii z centralki.Możesz wtedy użyć uchwytu a do telefonu za każdym razem podpinać jedynie sam kabel z oryginalnego zestawu gdyż powinno to śmigać ładując baterię i służyć jako zestaw głośnomówiący.Ewentualnie możesz kupić sobie telefon do auta i np zrobić klon karty sim pod ten uchwyt pasują 3100 6610 6610i 6230 6230i są to stosunkowo tanie telefony a szkoda to trochę grzebać bo jest kompletny zestaw z przystawką do anteny nawet z tego co widzę
  • #3 9653256
    mario591
    Poziom 10  
    Mam podobny problem tylko, że uchwyt dla mnie nie gra roli bo mam taki na szybę mocowany i nawet lepiej bo nie muszę dziurawić kokpitu.

Mam stację bazową do modelu NOKIA 6210/6310i i może jeszcze coś tam pasowało. Teraz posiadam NOKIĘ C6 wiadomo wejście na słuchawki jest na JACKA. Zastanawiam się czy wystarczy tylko obciąć starą końcówkę i przerobić ją na wyjście typu JACK (oczywiście tylko 2 kabelkami bo tam jeszcze jest zasilanie), i bedzie działąć czy może ta centralka co jest ukryta nie obsłuży mi tego ??? Pozostałe kabelki z zasilania to wiem, że tylko zmienić końcówkę na na ten cieńki wtyk z ładowarki i zasilanie gotowe. Wperespektywie używania telefonu jako nawigacji zasilanie w tej formie będzie bardziej wygodne niż podłączaanie dodatkowej ładowarki pod gniazdo zapalniczki, które w foczce jest tak dziwnie umiejscowione, że chyba łądowarka by mi uniemożliwiała ruchy kierownicą
REKLAMA