Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Programator T-300 Użytkowanie

romoo 14 Feb 2010 11:32 5788 5
    romoo
    User under supervision
    Czy ma to ktos może i wie jak sie tym pracuje i co potrafi .
    Chodzi mi głównie o vw, renault ,opel, honda,fiat.
    Kosztuje 1kPLN ale jak mam wyżucić w błoto to wole nie.
  • Helpful post
    maciej123
    Level 24  
    Może dużo choć nie wszystko.
    Francuzy robi dobrze, choć trzeba mieć pin. W Oplach i grupie VAG czyta pin, robi klucze, programuje piloty. Ostatnio bez problemu dopisał klucz w Daewoo, Forda mi nie zrobił jeszcze ani jednego. Myśle że warto mieć.
    MRCZ
    Level 17  
    T300 to jest podróbka chińską urządzenia AD100 (koszt chyba koło 30 tyś.), ma dosyć rozbudowaną bazę aut. Jak masz pin to zakoduje kluczyk w większości aut (w zależności od softu jaki ma wgrany). Gorzej ze ściąganiem pinu - z grupy vag ściągnie pin z prostych pamięci. Fordy też co niektóre zrobi. Ogólnie do kodowania kluczyków za te pieniądze warto, ale przy ściąganiu pinu na wiele nie można liczyć.
    romoo
    User under supervision
    Ale dla francuzów sie obliczy pin , dla peugeot citroem mam serwisówke, nowych bmw i mercedes i tak nie zrobi, opel vw jak piszecie robi , a co z fiatem bo jeszcze in pozostał ?
    A kupię go . Co mi tam.
  • Helpful post
    MRCZ
    Level 17  
    Dla przykładu audi, fiat okolice 2000r. będą na motoroli i już można pomarzyć o ściągnięciu pinu. Tak jak pisałem czyta proste pamięci (np. 93c66, 24C04), najczęściej się udaje, jak immo jest w liczniku. Do kodowania - tak, do ściągania pinu - nie, często nerwy można stracić :) trzeba się wspomagać programatorami.
  • Helpful post
    kamil II
    Level 18  
    Mam to, za taka kase nie ma sie co spodziewac rewelacji, adapterów sporo denerwuje mnie włączanie trzeba potwierdzac wszystko od nowa.