logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SE c510 - wyskakuje mi karta sim nieaktywna,lub brak karty

xandziaxd5 15 Lut 2010 13:36 3692 8
REKLAMA
  • #1 7697464
    xandziaxd5
    Poziom 2  
    Witam ... na początku tego roku kupiłam SE C510, wszystko jest w porządku, lecz wyskakuje mi "brak karty SIM" ( jak jest włożona ), lub "karta SIM jest nieaktywna". Próbowałam wkładać inne karty ale bez skutku ... też się tak wyświetlało ... Proszę o pomoc i wskazówki jak temu zapobiec ? :cry:
  • REKLAMA
  • #2 7699029
    arem
    Poziom 39  
    Ocena: 278
    Czy telefon przypadkiem nie był zawilgocony ??
  • #3 7699381
    xandziaxd5
    Poziom 2  
    Nie jestem pewna , ale całkiem możliwe ....
  • REKLAMA
  • #4 7915562
    szarłat
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Miałem taką sytuację z jedną z kart PLAY i po wgraniu nowego softa ( update service ) z serwisu SE rozpoznał kartę
  • REKLAMA
  • #5 7915585
    sirocco_8800
    Poziom 10  
    spróbuj wgrać nowego softa
  • #6 7921322
    OlekMTG
    Poziom 34  
    Ocena: 194
    Można wgrać softa, wymienić płytke klawiatury z czytnikiem kart, wymienić taśme - jednak szansa na postawienie takiego telefona jak dla mnie to mniej niż 5% . W tym modelu to standardowy objaw uszkodzonego procesora.
  • REKLAMA
  • #7 7989971
    k.marcin
    Poziom 18  
    Ocena: 26
    olek mtg, czy moglbys szerzej rozwinac temat?

Męcze się własnie z takim przypadkiem, już zmienialem softy płukałem i raz działa raz nie, flex podejrzewałem ale nie mam na zamaianę ..

Po prostu się zastanawiam czy tracić czas i pieniądze na próbe postawienia tego nieszczesnego fona.
    dzieki za info
  • #8 7991363
    OlekMTG
    Poziom 34  
    Ocena: 194
    Szkodza czasu, mi się już nawet niechce rozkręcać telefonu jeśli widzę komunikat "insert SIM". Zresztą sam producent przyznaje że to poważny problem w tym modelu.
  • #9 8004524
    k.marcin
    Poziom 18  
    Ocena: 26
    no tak, ale w tym przypadku zastanawiam sie czy to po prostu nie ugnita tasma bo spod telefonu byl zawilgocony a tasiemka zielona i raz laczy raz nie..

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z telefonem SE C510, który wyświetla komunikaty "brak karty SIM" lub "karta SIM jest nieaktywna", mimo że karta jest włożona. Inni uczestnicy dyskusji sugerują różne możliwe przyczyny, w tym zawilgocenie telefonu, uszkodzenie taśmy łączącej, problemy z procesorem oraz konieczność aktualizacji oprogramowania. Wskazują również, że wymiana komponentów, takich jak płytka klawiatury czy taśma, może być mało skuteczna, a producent uznaje ten problem za poważny. Użytkownicy dzielą się doświadczeniami związanymi z podobnymi problemami i rozważają, czy warto inwestować czas i pieniądze w naprawę.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA