Czesc,
kupilem nową czaszę 80 cm i monoblock twin konwerter
1:Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
2: Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
3:Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
Teraz mam problem z ustawieniem tunera( Skymaster DX 22) by odbierał sygnał Astry
Tak wygląda schemat podłączenie( standard):
( kabel , który wychodził z Mono i zchodził na dól jest odłączony całkiem, tam miałem analoga a na nim nie bedzie sygnału wiec go odłaczyłem)
Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
Jako ze mialem problem z ustawieniem antenty zawołałem goscia , który się tym zajmuję, On wlasnie ustawił HB ( poziom syngału 87%)
jednak nie mogł ustawić Astry na tunerze.
Sprzwdził sygnał Astry na swoim urządzeniu, i swierdził ze Astra tez jest , jednak na tunerze tego nie widać.
Próbowałem różne kombinację LNB , wykorzystałem wszystkie możliwe kombinację.
Monoblock jest tak zamocowany ze pierwsza tubka ( lewa z napisem 13 stopni) jest w obejmie a druga ( prawa z napisem 19 stopni) jest poza obejmą.
Prosze admiów o niekasowanie, zakładałem juz 3 tematy i przed rozwiązaniem probemu został on skasowany.
kupilem nową czaszę 80 cm i monoblock twin konwerter
1:Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
2: Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
3:Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
Teraz mam problem z ustawieniem tunera( Skymaster DX 22) by odbierał sygnał Astry
Tak wygląda schemat podłączenie( standard):
( kabel , który wychodził z Mono i zchodził na dól jest odłączony całkiem, tam miałem analoga a na nim nie bedzie sygnału wiec go odłaczyłem)
Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
Jako ze mialem problem z ustawieniem antenty zawołałem goscia , który się tym zajmuję, On wlasnie ustawił HB ( poziom syngału 87%)
jednak nie mogł ustawić Astry na tunerze.
Sprzwdził sygnał Astry na swoim urządzeniu, i swierdził ze Astra tez jest , jednak na tunerze tego nie widać.
Próbowałem różne kombinację LNB , wykorzystałem wszystkie możliwe kombinację.
Monoblock jest tak zamocowany ze pierwsza tubka ( lewa z napisem 13 stopni) jest w obejmie a druga ( prawa z napisem 19 stopni) jest poza obejmą.
Prosze admiów o niekasowanie, zakładałem juz 3 tematy i przed rozwiązaniem probemu został on skasowany.